1. Creators Update Windows 10 komt morgen uit

Creators Update Windows 10 komt morgen uit

Morgen komt de langverwachte Creators Update voor Windows 10 uit. De update voegt onder andere de Game Mode, mixed reality, hdr en het programma Paint 3D toe.

De Game Bar en Game Mode zijn de belangrijkste updates voor gamers. Met de Game Bar kunnen opnames in 30fps of 60fps worden gemaakt in verschillende standaarden van kwaliteit. Ook wordt de laatste anderhalve minuut van games standaard opgenomen en kunnen spelers eenvoudig beginnen met het streamen op Windows 10.

De Game Mode reduceert het aantal achtergrondprocessen, waardoor de framerate van ondersteunde games stabieler moet zijn. Vooral de first-party games van Microsoft, zoals Halo Wars 2, worden hiervoor ondersteund.

Daarnaast voegt de update Windows Mixed Reality toe, een programma om bezitters van de Hololens of Acer Development Edition Windows-programma's in hun huis weer te laten geven. Zo kunnen bijvoorbeeld de Edge-browser, Windows Photos en Mail op een muur weergegeven worden.

Paint 3D maakt het mogelijk om 3D ontwerpen te maken en deze te exporteren naar andere programma's. Ook wordt Remix 3D geïntroduceerd, waarbij gebruikers ontwerpen kunnen delen in collecties.

Andere verbeteringen voor gaming zijn een een update van de Windows Display Driver Module voor augmented en virtual reality en ondersteuning voor de hdr10-standaard.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren