1. BioWare maakt mogelijk nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic

BioWare maakt mogelijk nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic

BioWare Austin maakt mogelijk een prototype van een nieuwe Star Wars: Knights of the Old Republic.

Dat meldt journalist Liam Robertson, die onder zijn pseudoniem Unseen64 veel informatie over games voor officiële aankondigingen heeft gemeld.

Volgens Robertson werkt de Austin-studio van BioWare alleen nog maar aan Star Wars-games en is het prototype van Knights of the Old Republic er één van. "Ik weet niet wanneer hij uit moet komen, maar wel dat het al een tijdje in ontwikkeling is. Ik heb gehoord dat het niet echt een remake meer is, maar wel zo begon. Het is van dat naar iets origineels gegaan. We zien wel wat het wordt, maar men werkt nu aan een prototype", zo meldt hij in zijn podcast.

Star Wars: Knights of the Old Republic is een veelgeprezen rpg van BioWare die in 2003 voor de originele Xbox en pc verscheen. De game kreeg later een vervolg gemaakt door Obsidian.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Yes please, als dit waar is word ik echt super blij.

 • Ik hoop het zo. Mijn favoriete Star Wars game en ook gewoon een van de beste games van begin deze eeuw.

 • Een paar jaar terug zou ik heel blij zijn met dit nieuws, maar ik heb nu al een tijdje geen enkel vertrouwen meer in de kwaliteit van BioWare games. BioWare Austin vertrouw ik wel het meeste met deze game van alle studios die nu de naam dragen. Hoewel ik niet blij was met het totaalpakket van The Old Republic waren vreemd genoeg juist de singleplayer aspecten veruit het sterkste deel van die game. Hopelijk kunnen ze dat nu wederom voor elkaar krijgen maar dan in een echte singleplayer game.

 • Zeg Ted, jij haalt wel wat door elkaar. Het gaat niet om de MMORPG "The Old Republic" (uit 2011), maar om "KOTOR" (Knights of the Old Republic uit 2003). Die was al helemaal singleplayer en een cultgame geworden.  On topic: Ik zou superhappy zijn als er een remake/upgrade/visuals en gameplay anno 2017 voor de consoles uit zou komen! Top! • Ik haal niets door elkaar hoor. Kotor was heel tof en een van mijn favoriete games allertijden, maar het BioWare van toen bestaat niet echt meer. BioWare Austin heeft aan de MMO gewerkt en vertrouw ik van alle BioWare studios het meest omdat die game bij vlagen het niveau wist te halen van de originele games. Tijdens het spelen van die game had ik ook het gevoel dat het gewoon een singleplayer game had moeten zijn want op release waren de MMO aspecten niet bepaald goed uitgevoerd.  Ik wil nog steeds dat EA de franchise aan Obsidian leent, want Kotor 2 was imo beter, maar dat zie ik helaas niet gebeuren.

 • KOTOR had geen mp elementen dus ik snap niet helemaal waarom je zegt dat de sp elementen juist zo sterk waren in deze game. Mis ik iets?

 • breadmanz ge beseft toch dat hij over the old republic spreekt als hij praat over de SP elementen. The old republic kunt ge ook alleen spelen indien gewenst.

 • Voor 2010 zou ik enthousiast hierover zijn geweest, maar de kwaliteit van BioWare heeft sindsdien een dalende trend ingezet, veel personeel heeft zijn heil elders gezocht en ze laten zich de afgelopen jaren gijzelen door luidruchtige drammers.

 • Laat het maar echt zo zijn!!!!!!!!!!!!!

 • Not like this. ;_;  Obisidian please.

 • Yes please! Heb kotor en kotor 2 helemaal grijs gespeeld op de xbox.

 • Ik ben het grotendeels eens met de meeste mensen hier dat Bioware de laatste jaren goede tot mediocre games heeft afgeleverd maar dat laat niet weg dat ik hier heel enthousiast van wordt. Eerst maar eens zien waarmee ze op de proppen komen en daarna pas haten (als dit nodig is).

 • Door BioWare ? Liever niet. Wat hebben die bagger games gemaakt de afgelopen jaren.

 • Gelukkig denkt niet iedereen zoals jou.. Bioware is een van mijn favoriete game ontwikkelaars geworden, mede door o.a Mass Effect 3 en DA: Inquisition

 • Hoop dat ze dez niet verneuken zoals de laatste mass effect.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren