1. Remedy port engine naar PS4 voor project genaamd: 'P7'

Remedy port engine naar PS4 voor project genaamd: 'P7'

Remedy Entertainment, ontwikkelaar van onder andere Alan Wake en Quantum Break, heeft aangekondigd te werken aan Project P7. Hiervoor wordt hun eigen Northlight Engine overgezet naar de PlayStation 4.

Remedy zegt in een bericht op hun website dat ze voor meerdere platformen willen ontwikkelen: "Remedy werkt aan een gameproject met de codenaam P7. De strategie van het bedrijf is om de game op meer platformen uit te brengen, waardoor Remedy zijn Northlight-technologie ook voor PlayStation 4-consoles ontwikkelt." Sinds de verschijning van Max Payne 2 in 2003 heeft de ontwikkelaar geen games meer uitgebracht voor een PlayStation-console.

Ook zegt het bedrijf te werken aan "een opvolger op een van de meest populaire games ter wereld" in samenwerking Koreaanse uitgever Smilegate. Vermoedelijk gaat het om een opvolger van de populaire free-to-play shooter Crossfire, die volgens de ontwikkelaar meer dan zes miljoen actieve spelers heeft.

De laatste game van Remedy, Quantum Break, kreeg van InsideGamer een 9+.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Oh wauw, onverwacht, maar mooi dat een goede ontwikkelaar als Remedy multiplatform gaat! :D Denk dat de games die ze maken ook goed passen bij PlayStation, misschien worden ze daarop zelfs wel meer gewaardeerd. Erg benieuwd wat hun nieuwe game gaat zijn, geniet erg van hun spellen.

 • Foutje in de titel:  ''Remedy port engine naar naar PS4 voor project genaamd: 'P7' ''

 • En weer een exclusieve studio minder voor Xbox ze hadden er al zoveel. Zoveel geld en dan weinig goede ontwikkelaars exclusief hoe is t mogelijk

 • Gij kunt janken man

 • Remedy was geen exclusieve studio, maar Quantum Break was een exclusieve titel. Het geschikt maken van die engine betreft één game en er wordt ook aangegeven dat ze met een andere titel bezig zijn waar niets over bekend is.
  Maar uiteraard is dit weer een perfecte kans voor jou om je beklag te doen over Microsoft. Wacht nou eerst even op de E3 kaas..

 • Ik geloof niet dat Remedy echt van Microsoft is geweest. Ze hadden simpelweg goed contact waardoor Microsoft vaak zeg maar het eerste recht had op Remedy-games (volgens mij). Wat dat betreft verandert er denk ik niet veel, maar gaat project P7 multiplatform. Als ik het me goed herinner, is Remedy bovendien bezig met twee games, dus het zou goed kunnen dat de andere nog een Xbox-exclusive is.  edit: haha, Gaaiz was net iets sneller. Maar dat dus.

 • Wie zegt er dat deze studio nooit meer een "Xbox exclusive" (PC even vergeten) gaat maken?  Kijk naar Insomniac Games.

 • Ik wacht elk jaar hoopvol op de E3 van Microsoft. Maar dan zie ik ze hopeloos falen op first party gebied en niet verder komen dan de vaste 3 ip's hoop timed exclusieve indis en falende nieuwe ips. Waar komt dan bjj jou het vertrouwen vandaan dat dit ineens nu wel hebben opgelost Gaaiz?  Bij Nintendo weet ik he die studio's zijn nog met vette dingen bezig. Bij Microsoft heb ik grote twijfel. Van echt goede exclusieve games hebben we namelijk niet gezien. Terwijl ze bulken van de poen

 • Ik heb er iets meer (lees: niet volledig) vertrouwen in nu Microsoft bezig is voordat de E3 begint met meer en meer Scorpio details te komen. Phil Spencer gaf zelf ook aan dat ze meer tijd willen besteden aan games dan de Scorpio tijdens hun pers-evenement. Als Microsoft geen games zou hebben, zou dit een hele domme zet zijn.  Nogmaals: Ik zet niet dat ze dit probleem zullen oplossen (dat maak jij ervan), maar ik vraag alleen te stoppen onnodig bashen en te wachten tot de E3. Het is duidelijk dat jij geen fan bent van Microsoft en de One, maar vele anderen (waaronder ik) genieten nog wel van de console. Ondanks de beperkte hoeveelheid exclusives.

 • IK wil Xbox graag geloven maar vorig jaar riep Phil Spencer hetzelfde. En wat voor moois zat daarbij aan games.? Recore? Scalebound en Sea of Thieves. Ik hoop dat Xbox nu eens geld uitgegeven heeft. En nu is top games weet te maken buiten de bekende 3 om. Eerst zien dan geloven. En niets liever dat ik aan het eind van het jaar richting winkel ren voor de Scorpio.

 • Phil Spencer tweet wat te veel. Storm in een glas water. Ieder jaar de beste line-up in Xbox history. Dit wordt de beste E3 ooit. Very proud, Great team.

 • Hij heeft geen woord over Project Scorpio gelogen tho.

 • Maar wat heb je aan een scorpio als de goede First party titels schitteren door afwezigheid. Laten we hopen dat de beloftes dit jaar wel worden nagekomen als het over de line up gaat.

 • Nu breekt mijn klomp!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren