Platinum zou al hun games wel naar pc willen porten

Nieuws | -

In een interview met PC Gamer heeft Platinum Games gezegd dat de ontwikkelaar al zijn games wel naar de pc zou willen porten. Helaas is dit volgens Platinum afhankelijk van de uitgevers, waardoor dit lang niet altijd mogelijk is.

Toch is de woordvoerder van de studio positief over de huidige gang van zaken: "De meeste third party-uitgevers realiseren zich vandaag de dag dat de pc niet genegeerd moet worden, dus ik denk dat we vanaf nu meer betrokken kunnen raken bij de pc-markt."

Ook is de huidige engine geoptimaliseerd voor de pc, in tegenstelling tot de Xbox 360-engine voor Bayonetta: "We moesten diep in de interne structuur duiken toen we Bayonetta naar de Wii U brachtten, maar ik denk dat deze ervaring ons hielp om de stap naar de pc soepeler te laten verlopen. Onze huidige engine is gebouwd met crossplatformontwikkeling voor pc in het achterhoofd, dus ik denk dat het makkelijker zou moeten zijn om problemen in de toekomst te vermijden."

Gisteren bracht Platinum Games Bayonetta uit op de pc, na een week lang naar de game te hebben gehint via een timer. De game ondersteunt 60fps en een 4K-resolutie. Bayonetta 2 verscheen exclusief voor de Wii U.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.