1. Platinum zou al hun games wel naar pc willen porten

Platinum zou al hun games wel naar pc willen porten

In een interview met PC Gamer heeft Platinum Games gezegd dat de ontwikkelaar al zijn games wel naar de pc zou willen porten. Helaas is dit volgens Platinum afhankelijk van de uitgevers, waardoor dit lang niet altijd mogelijk is.

Toch is de woordvoerder van de studio positief over de huidige gang van zaken: "De meeste third party-uitgevers realiseren zich vandaag de dag dat de pc niet genegeerd moet worden, dus ik denk dat we vanaf nu meer betrokken kunnen raken bij de pc-markt."

Ook is de huidige engine geoptimaliseerd voor de pc, in tegenstelling tot de Xbox 360-engine voor Bayonetta: "We moesten diep in de interne structuur duiken toen we Bayonetta naar de Wii U brachtten, maar ik denk dat deze ervaring ons hielp om de stap naar de pc soepeler te laten verlopen. Onze huidige engine is gebouwd met crossplatformontwikkeling voor pc in het achterhoofd, dus ik denk dat het makkelijker zou moeten zijn om problemen in de toekomst te vermijden."

Gisteren bracht Platinum Games Bayonetta uit op de pc, na een week lang naar de game te hebben gehint via een timer. De game ondersteunt 60fps en een 4K-resolutie. Bayonetta 2 verscheen exclusief voor de Wii U.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Vanquish op de PC plz

  • Alles kan wel naar pc's geport worden, mits je ook regelmatig je hardware updated. Sommigen gaan zelfs zo ver door te zeggen dat er in de toekomst geen consoles meer zullen bestaan…Een sterke NinPlayboX zou wel super zijn

  • Aangezien Platinum vooral single player games maakt lijkt het me logisch dat de games niet uitkomen op een PC. De singleplayer games voor de PC zijn al lang geleden uitgestorven door het illegaal downloaden.

  • Dikke zever. PC game verkopen zijn nog nooit zo hoog geweest als nu.

  • wel wel

  • Wat blijft het toch ook een zeik bedrijf.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren