1. Verschillende 3DS-games en releasedata aangekondigd

Verschillende 3DS-games en releasedata aangekondigd

Nintendo heeft diverse 3DS-games en releasedata voor 3DS-games aangekondigd tijdens de Direct-uitzending afgelopen nacht, waaronder Miitopia, drie Kirby-games en Hey! Pikmin.

Miitopia was al verkrijgbaar in Japan, maar komt ergens later dit jaar ook naar het westen voor 3DS. De rpg laat Mii-personages rondreizen en vijanden verslaan, jagen op schatten en nieuwe gebieden verkennen. Gevechten zijn turn-based.

Nintendo kondigde tevens drie nieuwe Kirby-games aan om de vijfentwintigste verjaardag van het personage te vieren. De drie games moeten dit jaar naar 3DS komen. Team Kirby Clash Deluxe is exclusief voor de eShop en bevat vier Kirby's met verschillende krachten die tegen gigantische vijanden vechten. Men kan gratis beginnen aan de game, die nu verkrijgbaar is, maar diverse elementen kosten wel geld.

Kirby's Blowout Blast moet deze zomer op de eShop verschijnen en heeft meer dan vijfentwintig 3D-gebieden waarin spelers rond kunnen lopen. Tot slot komt er rond de feestdagen een nieuwe multiplayer-actiegame rondom Kirby naar de 3DS, al heeft deze game nog geen naam.

De al eerder getoonde platformgame Hey! Pikmin draait om Captain Olimar die op avontuur gaat samen met de Pikmin. Spelers moeten verschillende Pikmin gooien met het touchscreen van de 3DS om zo puzzels op te lossen en vijanden te verslaan. De game verschijnt op 28 juli, evenals een nieuwe amiibo. De game heeft geen 3D-opties en kan dus alleen in 2D worden gespeeld op 3DS.

De Japanse rpg Ever Oasis, gemaakt door de bedenker van de Mana-reeks, komt op 23 juni naar de 3DS.

Tot slot werd ook de derde Boxboy-game, genaamd Bye-Bye Boxboy!, aangekondigd. Dit laatste deel in de puzzel-platformer is nu beschikbaar op de eShop van de 3DS. Tevens zijn er demo's voor alle drie de games beschikbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Trekken ze de stekker uit de switch?

  • Bedoel je de Wii U? Zover ik had begrepen zou Breath of the wild de laatste game zijn die daar op uitgebracht zou worden.    De switch moet nog een beetje op gang gaan komen qua games, maar dat moet wel goed komen denk ik zo :D

  • Ja, de stekker is kapot

  • Nee, de stekker moet je er los bij kopen..

  • Die Pikmin Amiibo <3

  • Die 3DS blijft maar games krijgen! Impressive.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren