1. Switch-dock wordt los uitgebracht

Switch-dock wordt los uitgebracht

De Switch-dock, het apparaat waar de Switch-machine zelf in geplaatst kan worden om hem met de televisie te verbinden, komt los te koop.

De dock zal vanaf 19 mei te koop komen. Deze kan gebruikt worden om bijvoorbeeld aan een tweede televisie in het huis te koppelen om vervolgens de Switch-console zelf in één van de twee te plaatsen, zonder dat de dock verplaatst moet worden.

Hoewel een prijs in euro's nog niet bekend is, gaat de dock 59,99 dollar kosten. Deze komt echter zonder AC-adapter die nodig is voor de stroom. Die kost los 29,99 dollar. Verwacht wordt dat prijzen in euro's vergelijkbaar worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik had stilletjes gehoopt op een schappelijkere prijs! Ik heb graag de mogelijkheid om m'n switch boven en beneden aan de TV te kunnen hangen, maar 90 euro voor enkel een dock en adapter vind ik toch too much. Dan maar hopen op een betrouwbare 3rd party dock!

 • Nintendo accesoires blijven belachelijk hogen prijzen behouden, maar inderdaad hopen op een third party dock voor een zacht prijsje.

 • Te duur! Als er nou extra power in zat…

 • ik heb het gevoel dat ze dat over een paar jaar gaan doen, een dock die zorgt voor meer power

 • En hoe gaan ze dat doen, dock is niet meer dan een veredelde powersupply/hdmi kabel die er wat netter uitziet.

 • Dat idee heb ik ook nintendo4life, ik had het zelfs verwacht als hun nieuw concept. In handheld modus kan er niet veel verbeterd worden, maar met extra kracht in de dock kun je zo 4K HDR Mario op de tv spelen…

 • Not sure if serious or troll…

 • Wow … 4K HDR.

 • Waarom nou weer zonder AC-adapter!? Bij de 3DS zat er (ondanks dat 't belachelijk was) nog soort van de gedachte achter dat "iedereen" wel een DS lader had. In dit geval gaat die vlag totaal niet op. En een dock welke vrijwel niets toe voegt kost dus totaal 90 euro?? Kom op Nintendo…

 • Ik denk dat dit eerder bedoeld is voor mensen waarvan de dock kapot is gegaan, waardoor ze nog in het bezit zijn van zo een adapter. Ik probeer het niet goed te praten hoor, het blijft raar en moet er gewoon bijzitten.

 • Vind ik ook niet kunnen. Als je een dock koopt hoort er gewoon een kabel bij te zitten. Zonder die kabel heb je er alleen wat aan als (zoals mvoske zegt) je dock kapot is. Gooi dan gelijk de prijs naar 90 euro en doe het bij elkaar!

 • Al helemaal raar dat zo'n ding 30 euro kost.

 • Ronduit schandalig inderdaad, dat gedoe met die adapters telkens. Ik had helemaal geen DS-oplader toen ik een 3DS kocht en ik wist ook niet dat de 3DS niet "gewoon" met een oplader zou komen. Stomverbaasd was ik echt en ook vrij geïrriteerd, want de winkels waren die dag overal dicht (zondag) dus ik mocht die dag na anderhalf uur spelen gaan zitten wachten tot de volgende.  Mag je weer 10 - 15 extra dokken… En in dit geval zelfs 30 ?!

 • En niemand weet dat het tegenwoordig steeds vaker voorkomt door druk van overheden om geen AC adapter in te voegen?  Het is beter om hem los te verkopen, waarom moet ik extra betalen als ik nog een adapter heb?
  Heb ik een extra nodig koop ik hem los.  Opties mensen…veel beter. Maarja de mens houdt niet van opties blijkbaar. Alles moet voorgekauwd worden.

 • 'En niemand weet dat het tegenwoordig steeds vaker voorkomt door druk van overheden om geen AC adapter in te voegen?'  Heb je enig bewijs voor dit statement… ik zie hier namelijk niets van terug bij andere producten.  'Het is beter om hem los te verkopen, waarom moet ik extra betalen als ik nog een adapter heb?'  Omdat de meerprijs minimaal is.. nintendo vangt nu echter extra veel geld maar moet ook 2x packing fee etc betalen. De marge die ze bovenop de adapter zit is echter absurd…  ''Opties mensen…veel beter. Maarja de mens houdt niet van opties blijkbaar. Alles moet voorgekauwd worden.''  Ga dan lekker pc gamen als je zo graag opties wil. Typische ramirez ik verdedig nintendo post.

 • Het verrast mij dat je nog niet zeurt dat er waarschijnlijk ook geen HDMI kabel bijzit. Haha bovendien zeg ik nergens dat ik de prijs verdedig. 2 docks nodig hebben is een premium.  Los blijft een voordeel. Op deze manier bepaal je zelf wat je nodig acht en is vervangen makkelijker.

 • Typisch.. je gaat aan mijn halve reactie voorbij en herhaalt je domme statement.  Welke overheden verbieden adapters?
  Waarom moet een adapter t.w.v. €1-5 euro in de retail €15-30 euro kosten.  Opties zijn goed maar een adapter van een paar euro moet je gewoon bij het product inpakken en niet als easy cashgrab zien.

 • Vraag jij je niet af waarom de AC adapter er in de VS wel bij zit?
  EU iets misschien?  Geen enkele overheid "verbiedt" meegeleverde AC's. Ze moedigen aan met het oogpunt milieu om dit te laten omdat bij mensen thuis de lades vol liggen met adapters. Het is verspilling van materialen en bespaard geld.  Dikke kans dat jij wel een adapter hebt die werkt. En anders koop je een voor 5 euro. Niemand zegt dat je een officiële moet kopen.  Je kan het er mee eens zijn of niet. Ik sta er met gemengde gevoelens in.

 • Vet. Mocht de Switch hier ooit komen dan is een tweede dock voor op kantoor of slaapkamer zeker welkom :)

 • Nja aan de ene kant kan je denken, dan heb ik een keer een extra dock ipv een extra nieuwe game.  Aan de andere kant is het gewoon een idioot hoge prijs voor een stuk plastic met een HDMI-poort/oplader.  Maar het geeft je wel weer de mogelijkheid om bijvoorbeeld op zowel je slaapkamer als woonkamer op tv te spelen zonder constant je dock te moeten verplaatsen. Het is maar wat dat je waard is, I guess…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren