1. Project Scorpio en games worden volledig onthuld op E3

Project Scorpio en games worden volledig onthuld op E3

Phil Spencer, hoofd van Xbox, heeft aangekondigd dat Project Scorpio volledig zal worden onthuld op de E3 in Los Angeles, in plaats van op een eigen evenement.

Spencer zegt op de website trots te zijn op het product en de games die speelbaar zullen zijn:

"We hebben de meest krachtige console gemaakt met jullie in het achterhoofd. We hebben het meest krachtige development-platform gemaakt met de makers van de industrie in het achterhoofd. En, we brengen spelers op de console en pc samen met Xbox Live en Beam, de streamingdienst van de volgende generatie.

Uiteindelijk weten we dat jullie het meeste geven om geweldige games, of je nu exclusief, multiplatform, indie of AAA zijn. We zijn trots op de line-up van games die dit jaar komen en enkel speelbaar zijn op Xbox One en Project Scorpio. We hebben de Scorpio ontworpen om de beste console te zijn om blockbuster multiplatform games op te spelen, hebben het gemakkelijk gemaakt om recente titels in 4K te kunnen vertonen en backwards compatible games spelen beter dan ooit."

Ondanks speculatie dat Microsoft met een eigen evenement zou komen, wordt de Scorpio en "de geweldige game-ervaringen die het kracht geven" onthuld op de aankomende E3 in Los Angeles. De persconferentie van Microsoft wordt op zondag 11 juni gehouden.

Vorige week werden de volledige specificaties van Project Scorpio onthuld door Digital Foundry. Ook is er een analyse van de Forza techdemo op de console verschenen en is een afbeelding van de devkit getoond die wellicht een indruk van het uiterlijk geeft.


Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • "We hebben de Scorpio ontworpen om de beste console te zijn om blockbuster multiplatform games op te spelen".  Ga je daarmee nieuwe klanten aantrekken? Dan heb ik het over klanten die géén standaard Xbox One in huis hebben staan, maar een Nintendo Switch of PlayStation 4. Denk wel dat de Scorpio een grotere must-have is voor Xbox spelers dan de PS4 pro voor PlayStation spelers. 4K moet nog groeien en nog te veel 1080p teevees die in huiskamers staan. Allemaal maar een gedacht natuurlijk.  Kan niet wachten op de naam, het design en de (hopelijk) talloze onaangekondigde Xbox exclusives!

 • Ik heb de indruk dat Microsoft meer de nadruk gaat leggen op het feit dat de Scorpio straks multiplatform games heel goed kan weergeven dan het feit dat er zoveel exclusives uit gaan komen want dat laatste betwijfel ik zeer.
  Maakt me persoonlijk niet zoveel uit want als ik de Scorpio aanschaf dan is dat echt voor de multiplatform games.
  Kijk enorm uit naar de persconferentie :)

 • In mijn geval dus niet zo interessant, maar ik snap dat mensen zonder game PC of die al een XBox One hebben de Scorpio gaan kopen. Veel interessanter dan de PS4 Pro.

 • Beste show ooit!

 • Nice! Nog ander nieuws uit de toekomst?

 • Hmm tja hopelijk houden ze het op een snelle blik op het uiterlijk een minuutje specs, een prijs onder de 500 en qua hardware een max van 20-30 minuten. Dan blijft er als ze nu de volle 2 uur benutten 1,5 uur over voor ik mag hopen een stortvloed aan nieuwe games, Interessante vervolgen, maar belangrijker vooral nieuwe IP's.

 • Ik denk persoonlijk dat Microsoft ongeveer drie nieuwe titels aankondigt en een paar nieuwe titels in de huidige franchises (bv. Forza). Hier en daar wat exclusieve DLC deals en dan heb je het wel eer gehad. Phil schroomt er niet van om enorm te overdrijven. • Gaat ieder geval een interessante E3 worden dit jaar, dat kan ik je nu al vertellen.

 • Nou, ga maar eens vlammen Microsoft want we staan al maanden droog ( kwa exclusive's ) dan hè ;-)

 • Voor mij is State of Decay 2 de titel waar ik nu het meest naar uitkijk, qua exclusives. (South Park The Fracturen But Whole qua multiplatform, wanneer komt die eens?!) Maar hoop dat er wat nieuwe IP's of verrassende vervolgen uit de doeken worden gedaan.  Ben benieuwd of ze dan ook van een mega game als Red Dead 2 kunnen laten zien hoe het eruit ziet op Scorpio ten opzichte van andere consoles. Begin wel weer zin in de E3 te krijgen hoor! Zoals Snake al zei, interessant gaat het zeker worden! :)

 • Mag ook wel. E3 2016 was echt een blammage voor Microsoft.

 • Een blamage? Het was imo een van de betere presentaties die Microsoft gegeven heeft. Maar goed, meningen verschillen :)

 • Ja ik vond de laatste E3 ook een sterke presentatie van MS. Alleen het is natuurlijk wel jammer dat sommige dingen er nog niet zijn of niet meer gaan komen.

 • In mijn ogen is 2017 het eerste jaar dat Microsoft (te) weinig in de line up heeft. 2016 was nog meer dan prima. Nu is het wel karig, of in ieder geval slecht verdeeld. Het voorjaars biedt amper iets, wat des te meer opvalt omdat Sony het nu juist zo goed doet met vooral hun oosterse games.  Afhankelijk van wat Xbox in juni laat zien, kunnen ze het nog wel redden. Ik kijk ernaar uit :)

 • Ik vond het minder omdat er te weinig was wat mij echt interesseerde was in ieder geval geen blammage dat vind ik zwaar overdreven.

 • De Sony persconferentie was gewoon zo goed (met dat symfonisch concert). Een sterke presentatie van Microsoft is nog altijd minder indrukwekkend dan de gemiddelde Sony presentatie imo.  https://www.youtube.com/watch?v=hPcuM…

 • De presentatie zelf was misschien wel goed, maar er was nauwelijks iets nieuws toen aangekondigd. E3 is voor mij toch echt meer "de nieuwe hypes" in plaats van wat nieuwe beelden laten zien van games/hardware wat al bekend is.  Om maar even wat te noemen van 2016:
  ReCore was al een jaar eerder aangekondigd.
  Zelfde geldt voor Halo Wars 2 en Gears of War 4.
  De One S zag iedereen ook aan aankomen.
  Sea of Thieves is nog steeds een beetje vaag.  Kortom, voor mij niks bijzonders.

 • Ik hoop echt op goeie exclusives, nieuwe ip's en zo. Nieuwe deals met topstudios zijn ook nodig.

 • Laten ze maar een goede presentatie houden met goede games in aantocht, dan probeert Sony dat weer te overtreffen door nog betere games te maken. Daar profiteren wij als gamer's alleen maar van!

 • Dus de 2 uur worden niet volledig aan games besteed. Ik vrees met grote vrezen teveel gelul over hardware en te weinig games En Mythicz Microsoft zijn show was zeer matig. En werden volledig omver geblazen door Sony

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren