1. Spec Ops: The Line-schrijver werkt aan Star Wars Battlefront 2

Spec Ops: The Line-schrijver werkt aan Star Wars Battlefront 2

Walt Williams, de schrijver van het script van Spec Ops: The Line, is medeschrijver van het verhaal van de singleplayermodus in het aankomende Star Wars Battlefront 2.

Williams schrijft het script samen met Mitch Dyer, een voormalige journalist van website IGN. Een van de kritieken op de eerste Battlefront die in 2015 verscheen was een gebrek aan campagne en dat wordt in het tweede deel rechtgezet.

De coauteur schreef het verhaal van Spec Ops: The Line samen met Richard Pearsey. Het script van Spec Ops: The Line wordt als een van de beste elementen van de shooter gezien en wordt binnen de game-industrie als uniek en kwalitatief hoogstaand verhaal gezien. Er wordt daarbij inspiratie getrokken uit verhalen als Heart of Darkness.

Het verhaal van Battlefront 2 richt zich voornamelijk op de Empire en spelers kruipen dan ook in de huid van de 'slechteriken' om het gevecht vanuit hun oogpunt te zien. Daarbij krijgen spelers op momenten ook controle over bekende gezichten uit de films, waaronder Kylo Ren en Luke Skywalker. De game komt eind dit jaar uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Daar word ik wel blij van! Vond The Line onwijs intens.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren