1. Interactieve film Late Shift verschenen op PS4, Xbox One en pc

Interactieve film Late Shift verschenen op PS4, Xbox One en pc

De interactieve film Late Shift is vandaag uitgebracht op de Xbox One, PlayStation 4 en Steam Tijdens de film moeten kijkers 180 keuzes maken, die invloed hebben op de uitkomst van het verhaal.

Spelers hebben tijdens de film enkele seconden om een keuze te maken, voordat hij weer hervat. Sommige eindes van Late Shift zijn lastiger te bereiken dan andere en ook relatie met personages zullen verschillen. Director Tobias Weber zegt tegen Sony dat het aanvankelijk lastig was voor de acteurs om de film te maken, maar dat dit snel veranderde:

"Uiteindelijk raakte de cast en crew gewend aan het proces en raakten we er vrij bedreven in. De cast was fantastisch. Joe en Haruka (de hoofdpersonen) hebben het fantastisch gedaan en wisten het hele script uit hun hoofd. We filmden eerst één verhaallijn en vervolgens deden we een variatie erop. Daarna veranderden we de camerahoek en deden we alle variaties nog een keer. Het was soms verwarrend, maar op de een of andere manier hebben we het gedaan."

Eind vorig jaar werd Late Shift in Amerika in enkele bioscopen getoond. Hierbij kon het publiek via een app keuzes maken om de film te beïnvloeden. Volgens geruchten werkt Netflix momenteel aan soortgelijke films of series.


Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik loop warm voor het idee, maar na de trailer gezien te hebben, haak ik af.

  • Portal 2 had ook Interactive Teaser van Super 8 :) kort maar krachtig

  • Een aantal jaren geleden alweer, bijna 10, dat ik hieraan dacht en hoopte mee te kunnen maken. Tof dat het werkelijkheid wordt.

  • Is dit digitaal only? En wat is de adviesprijs? Zou wel handige info zijn :-)

  • 12,49 geloof ik, je kan natuurlijk ook zelf even kijken op de ps store of steam of Xbox. Vaak staat daar handige info op ;)

  • Bedankt!
    Ik kan het idd wel opzoeken hoor, maar dit is denk ik info die wel meer mensen willen weten en wat bij betreft prima in het bericht had gekund ;)

  • Duurt de film gewoon een minuut of 90? Want dan vind ik 180 keuzes (twee per minuut) wel erg aan de hoge kant. Denk dat het dan gimmicky aan gaat voelen. Concept is wel super interessant!

  • Ik denk dat t een optelsom is. Dus aan de hand van eerdere keuzes komen er andere keuzes bij. Dus niet 180 keuzes achter elkaar maar misschien 50 met alternatieve keuzes. Of ze bedoelen 60 keuze momenten met 3 keuzes per keer of zo

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren