1. Twitch krijgt duurdere abonnementsopties

Twitch krijgt duurdere abonnementsopties

Binnen nu en een paar weken moet er een bèta op Twitch beschikbaar komen die hoger geprijsde abonnementen toevoegt.

Het huidige standaard abonnement op een Twitch-kanaal kost mensen nu 4,99 dollar per maand. Er komen echter ook abonnementen die 9,99 dollar en 24,99 dollar per maand kosten. In eerste instantie zijn deze abonnementsopties er alleen voor kanalen die partners zijn van Twitch.

Met deze duurdere abonnementen krijgen mensen de mogelijkheid om exclusieve emotes te gebruiken en de streamer waar ze op geabonneerd zijn te helpen met het sneller ontgrendelen van nieuwe emotes. Een abonnement van 9,99 telt voor twee leden en een abonnement van 24,99 telt voor zes leden.

Er komt tevens een optie om een abonnement cadeau te geven. Deze optie moet ergens in de komende maanden beschikbaar komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • En er zijn serieus mensen die hier hun geld aan uitgeven ? XD……

 • Ja sommigen zien dit als een soort TV zender waar ze dagelijks naar kijken. Ik kan dat opzich wel begrijpen, al zal ik dat zelf nooit doen. Wat ik nog erger vind zijn de mensen die extreem hoge bedragen doneren, dat gaat echt helemaal nergens over soms.

 • Misschien wordt het tijd dat Twitch wat meer concurrentie krijgt. Nu is dag volgens mij alleen youtube (of zijn er meerdere?). Ik heb geen idee of youtube daarin succesvol is?  Ik kijk zelf ook regelmatig naar twich, maar betaal er zelf niks voor. Ik heb al die extra opties tot nog toe niet gemist als niet-betaald lid zijnde.  Ik vind al die donaties ook belachelijk. Soms die ik bedragen van 25 euro of meer voorbij komen. Een paar euro is prima toch als je wat wilt geven? Wat een heerlijk leven zul je wel niet hebben als je een grote streamer bent…!…

 • Youtube, Microsoft beam, steam stream, echter lopen de concurrenten zover achter dat er voor de meeste users geen reden is om weg te gaan tenzij de alternatieven deze mensen gaan compenseren uit eigen zak voor het geleden verlies.  Betreft de donaties zou het me geen moer kunnen schelen wat andere mensen wel of niet overmaken ieder voor zich als ze er maar plezier aan beleven. Zelf maak een aantal x per jaar geld over aan de Giant Bomb Extra Life streams die zijn echter voor het goede doel en niet voor de streamer.

 • Heb van 't weekend Beam geprobeerd. En het volgen van een Beam uitzending van een andere Xbox gebruiker had een vertraging van niet meer dan 2(!) seconden! Volgen op mobiel heeft wat meer vertraging (ongeveer 10 sec), wellicht vanwege het transcoderen van 't beeld.
  De interface is echter wat minder duidelijk en er zit uiteraard bijna niemand op uit te zenden.

 • Vreemde tijd leven we , vroeger zaten we te gamen nu betalen we geld om mensen te zien gamen.

 • Correctie, nu kunnen we optioneel geld betalen om mensen te zien gamen. TBH zijn er genoeg gasten op twitch waar ik liever naar kijk dan welk tv programma dan ook. Als ik zou moeten kiezen tussen een TV abonnement of subscription voor gaming video content wit ik het wel.

 • Vroeger speelden we voetbal op 't grasveldje verderop. Tegenwoordig betalen we om 't op TV te zien!

 • Nog een reden om twitch te haten en gezellig op Beam.pro te blijven.Daar doen ze dit niet en willen het meer gezellig/social/vriendelijk houden dan alleen geld verdienen.

 • Waarom zou ik twitch haten omdat ze geld willen verdienen?  Ten eerste ben ik niet verplicht een abbo te nemen het is volledig optioneel en ten tweede beam heeft ook subscriptions echter moet de streamer deze zelf activeren.  *edit typo*

 • Eerste je Heet niet so ahahaha :P  Tweede ik denk over paar jaar zoals twitch nu gaat moet je maandelijks betalen om alleen een stream te kunnen kijken..woord beetje teveel betaalde dingen op twitch toegevoegt nu.En Nee je bent niet verplicht maar zoals het nu gaat sttraks miss wel.

 • Aah onderbuikgevoelens! Die zijn mij niet vreemd echter denk ik niet dat twitch je verplicht gaat laten betalen hoor.

 • Twitch zal nooit verplicht de viewers laten betalen. Dat zou hun business gelijk de das omdoen. Streamers zouden massaal het platform verlaten aangezien zij juist verdienen door donaties en subscriptions.  Voor de duidelijkheid, Twitch verdient al bakken met geld. Dit is alleen omdat er ook echt mensen (viewers) zijn die om deze functies hebben gevraagd.

 • Moet je daar voor betalen? Dat wist ik niet.
  Ik keek wel eens naar Twitch om te kijken of een bepaalde game wat voor mij was maar heb nog nooit wat hoeven te betalen…

 • Misschien moet je eerst het artikel lezen en dan reageren.

 • haha, je hebt de site gehackt mole

 • Ik snap dat je hiermee streamers steunt door te abboneren/doneren, Maar ik ga zelf toch echt geen 5 dollar uitgeven puur om een paar extra emotes te gebruiken. :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren