1. Palmer Luckey sponsorde Trump met Chrono Trigger-bedrijfsnaam

Palmer Luckey sponsorde Trump met Chrono Trigger-bedrijfsnaam

Palmer Luckey, mede-oprichter van Oculus, heeft volgens Mother Jones de inauguratie van president Donald Trump gesponsord met 100.000 euro. Hiervoor gebruikte hij een bedrijfs met een naam die refereert naar zijn favoriete game, Chrono Trigger.

Volgens een document met de donaties voor het inauguratiecommittee ontving Amerikaanse president Donald Trump op 4 januari een bedrag van 100.000 euro. Het geld was afkomstig van een bedrijf genaamd Wings of Time, die geregistreerd staat op hetzelfde adres als het andere adres van Luckey, Luckey Arms.

Een ander bedrijf dat op dit adres in Californië geregistreerd staat heet Fiendlord's Keep, waarvan Palmer Luckey ook de enige manager is. Beide namen van de bedrijven refereren naar de jrpg Chrono Trigger, die hij bestempelde als een van zijn favoriete games.

Eind vorig jaar kwam Palmer Luckey in het nieuws, omdat hij bedrijven sponsorde die presidentskandidaat Hilary Clinton in een negatief daglicht zette. Mogelijk is dit de reden dat hij in maart dit jaar Facebook verliet.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Wat is het Amerikaanse politieke systeem toch lekker verrot. Geld schenken aan bedrijven die de concurrent van je favoriete kandidaat zwart maken haha, wtf? Dit gaat toch nergens meer over?

  • Raar dat er hier in Nederland totaal geen verslag werd gedaan over Palmer en zijn fratsen, terwijl het toch het grootste gaming debacle van het jaar 2016 was.

  • Ik las eventjes Ray Palmer. :')

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren