1. Reshift neemt de vergelijkingssite Kieskeurig over van Sanoma

Reshift neemt de vergelijkingssite Kieskeurig over van Sanoma

Reshift, het mediahuis waar onder meer InsideGamer, Gamer.nl en Power Unlimited onderdeel van zijn, neemt de vergelijkingssite Kieskeurig over van Sanoma. Dat maakte beide partijen vandaag bekend.

Per 1 juni van dit jaar wordt het merk Kieskeurig, waar de sites www.kieskeurig.nl en www.kieskeurig.be onder vallen, aan het portfolio van Reshift toegevoegd. Daarbij gaan de 24 medewerkers van Kieskeurig BV over naar het kantoor van Reshift in Haarlem.

"De vergelijkingswebsite Kieskeurig heeft onvoldoende synergie met de overige sterke merken van Sanoma's portfolio en de domeinen waarin het bedrijf actief is", stelt Sanoma in een persverklaring. "Vanuit die strategische overweging is besloten om Kieskeurig te verkopen aan Reshift."

Volgens CEO Peter de Mönnink van Sanoma is Reshift een goede overnamepartij. "Ze hebben een leidende positie in de Nederlandse markt voor technologie, elektronica, fotografie en games en versterken met hun kennis en expertise de inhoud van vergelijkingssite Kieskeurig over de volle breedte", aldus De Mönnink.

Voor CEO en mede-eigenaar van Reshift Paul Molenaar is de overname "de belangrijkste stap" binnen de eigen strategie. "Wij zochten naar een significante versterking van onze online activiteiten en hebben deze gevonden in Kieskeurig", meent Molenaar.

"Niet alleen kunnen we zowel voor onze consumenten als onze commerciële klanten onze dienstverlening uitbreiden - ook krijgen we er een grote groep nieuwe klanten bij."

De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraad van Sanoma.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Dit gaat op elke site geïmplementeerd worden. Pay and see your game on number 1.    Goede zet, zolang we er maar niet mee overspoeld worden.

  • Verdomd interessant maar gaat u verder.

  • k

  • Ja heel boeiend nieuws op een game site jongens…volgens mij zijn daar ook andere platforms voor.

  • zo heb ik bij wel meer items het idee van yo wat moet dat hier daarom kijk ik ook geen gk enzo meer merendeels is toneel spelen van of over een game en dan heel weinig over de game zegge na ik kijk niet meer ga ik met dit soort berichten ook maar doen denk niet lezen

  • Ik snap wel dat Sanoma kieskeurig verkoopt. Ik snap alleen niet zo goed wat Reshift hier mee moet. Als ze er een soort Tweakers Pricewatch van maken en dit integreren in hun merken zou het interessant kunnen zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren