1. Fan maakt van 2D-demo Zelda: Breath of the Wild een complete game

Fan maakt van 2D-demo Zelda: Breath of the Wild een complete game

Een fan van de Zelda-reeks maakt van de 2D-demo die Nintendo heeft ontwikkeld om het concept van Zelda: Breath of the Wild mee uit te testen, een volledige game.

Nintendo liet tijdens een keynote op de Game Developers Conference weten dat het bedrijf begon te experimenteren met de mogelijkheden in The Legend of Zelda: Breath of the Wild door een prototype te maken dat op een tweedimensionale game leek. Hierin reageerde alle elementen, zoals vuur en water, al op een realistische manier op elkaar.

Een fan genaamd WinterDrake maakt nu een volledige game gebaseerd op die demo, genaamd Zelda: Breath of the NES. Het is de bedoeling dat een hoop van de mogelijkheden uit Breath of the Wild terugkeren in de game, waaronder een crafting systeem, en physics engine en het wisselen tussen dag en nacht.

Nintendo zorgt er meestal voor dat dergelijke fanprojecten worden geannuleerd. WinterDrake laat weten dat als Nintendo dat probeert, hij de game verder ontwikkelt met unieke, zelfverzonnen personages. Een prototype van de game is nu al speelbaar op itch.io.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Idd jammer dat nazi bedrijven als rockstar/nintendo direct dit soort fan projecten afschieten i.p.v. samen naar een mooie oplossing te kijken waarbij trademarks/copyrights niet in het geding komen.

 • Nazi bedrijven juist…
  Lekker ongenuanceerd.

 • Nuance is saai. Waarom ga je btw niet in op de rest van mijn bericht…  Hier overigens interessant leesvoer.  http://kieranhealy.org/files/papers/f…

 • Dit is wel mega tof! Ik ben best benieuwd hoe dit speelt! :D

 • Met andere woorden, deze gast gebruikt de Zelda naam puur om zijn project onder de aandacht te brengen.

 • Idd, ff knallen met een bekende naam, en vervolgens er je eigen game van maken. Wel slim ;)

 • Ik ben fan van de 3D-Zelda's, de top-down versies deden het nooit zo voor mij. Leuke games die heel wat te weeg hebben gebracht, maar voor mij zijn ze ook niet meer dan dat.

 • Nintendo: bannen deze handel!

 • Meh…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren