1. Twintigjarige hacker van onder andere games moet twee jaar zitten

Twintigjarige hacker van onder andere games moet twee jaar zitten

De twintigjarige Britse jongen Adam Mudd is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf na het hacken van games en bedrijven.

Mudd was nog maar zestien toen hij de Titanium Stresser-code maakte. Met deze hackcode, die hij verkocht aan andere hackers, verdiende hij zo'n 453.000 euro. Daarnaast hackte hij bedrijven als Sony en Microsoft, maar viel hij ook in totaal meer dan 25 duizend keer het spel RuneScape aan.

In totaal wordt Mudd schuldig bevonden aan 1,7 miljoen hacks. Zowel de aanklager als de verdediging waren het er mee eens dat Mudd, die toen hij werd gearresteerd nog bij zijn ouders woonde, niet gemotiveerd werd door geld, maar door online bekendheid.

"Het was een ongelukkige periode voor Mudd en hij leed erg", aldus de verdediging. "Dit was iemand die vriendschap en status zocht in de gaming community." Daarbij werd Mudd gepest op school.

Rechter Michael Topolski QC besloot dat Mudd "zeker wist wat hij deed en dat het niet voor de gein was". Daarom moet de straf die hem opgelegd wordt "een afschrikwekkend element hebben". Hij moet daarom twee jaar zitten in een jeugdinrichting. "Ik heb een plicht naar het publiek dat zich druk maakt hierover," aldus de rechter, "mensen die zich bedreigd of beschadigd voelen hierdoor. Het is angstaanjagend."

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • ''maar viel hij ook in totaam ''  • Zijn verdiende loon! De smeerlap!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren