1. Maker X-Com plaatst nieuwe strategiegame op crowdfundingplatform

Maker X-Com plaatst nieuwe strategiegame op crowdfundingplatform

X-Com bedenker Julian Gollop werkt aan turn-based strategiegame Phoenix Point. De game staat sinds gisteren op crowdfundingplatform Fig.

Fig geeft geïnteresseerden zowel traditionele beloningen voor het backen van projecten, als de mogelijkheid om te investeren. Phoenix Point moet 500.000 dollar ophalen, waarbij 300.000 dollar beschikbaar is voor investeerders. Na een dag is op moment van schrijven al zo'n 287.000 dollar opgehaald. Gollop heeft nog tot 8 juni.

Phoenix Point werd al vorig jaar maart aangekondigd en is sinds die tijd al in ontwikkeling. Mensen die aan X-Com 2 hebben gewerkt helpen mee met de ontwikkeling, alsmede voormalige ontwikkelaars van Ubisoft Sofia en Crytek Black Sea.

De game wordt geïnspireerd door de X-Com-franchise, maar moet wel een eigen unieke wereld aanbieden. Spelers moeten in buitenaardse wezens uitschakelen, maar ook rekening houden met verschillende menselijke facties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Wauw, dit ziet er erg vet uit! ben helaas erg slecht in dit soort games dus speel ze gebruikelijk op de laagste of op een na laagste moeilijkheidsgraad. Andere optie is om de game met een guide te spelen maar dat voelt toch een beetje als cheaten.

  • Gruwelijk zeg. Hoop op console relaaaas

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren