1. Kingdom Hearts 3 en FF7 Remake komen waarschijnlijk niet dit jaar

Kingdom Hearts 3 en FF7 Remake komen waarschijnlijk niet dit jaar

Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy 7 Remake verschijnen vermoedelijk niet meer dit jaar.

Er is onlangs een document met investeerders van het bedrijf gedeeld waarin de aankomende releases van de uitgever staan. Hierop staan ook welke games in fiscaal jaar 2018 (dat begin april begon en eind maart 2018 afloopt) verwacht worden. Hoewel diverse games, waaronder Dragon Quest 11, als '2017' worden aangeduid, hebben Final Fantasy 7 Remake en Kingdom Hearts 3 nog helemaal geen releasejaar.

Hoewel dit geen officiële aankondiging is, lijkt het daardoor onwaarschijnlijk dat beide games nog dit jaar verschijnen. Begin dit jaar liet de regisseur van beide games, Tetsuya Nomura, al weten dat de games nog volop in ontwikkeling waren en dat er nog niet heel veel van de games getoond kon worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Oud nieuws, snap niet waarom ze uberhaupt zo lang over KH3 hebben gedaan. Ik hoop dat dit echt wel GOTY word want met zoveel tijd kan het nooit een flop worden.

 • Dan heb je volgens mij de laatste games van Square met een hele lange ontwikkeltijd gemist……  Eigenlijk worden de meeste spellen met een lange ontwikkeltijd een flop…of in ieder geval een tegenvaller.

 • Ik vind dat juist wel mee vallen al kijk je naar Tomb raider etc. De eerste beelden zien er iig wel goed uit

 • Kingdom hearts heeft geen lange ontwikkeltijd. Square is eind 2014 begonnen met het ontwikkelen. We zitten nu bijna in midden 2017. Dus dr game is nog maar 2.5 jaar in ontwikkeling. Een grote game ontwikkelen die met nieuwe resources begint duurt meestal 3-5 jaar. Dus kh3 zit tot nu toe nog steeds in een normale duur.

 • De reden waarom ze er zo lang over doen is nochtans niet zo'n bizarre reden. Eerst moest FFXV gewoon af en was Nomura dus daar mee bezig.

 • Dat de game in 20q4 een trailer kreeg zegt niet dat de game vanaf dat moment in ontwikkeling was meestal al een paar jaar eerder. Anyway iets aankondigen en niet binnen 4 jaar op de markt zetten is best uniek. Kijk naar Fallout 4 of zelfs Horizon tussen de aankondiging en release en vergelijk dat met KH3.

 • Ik had dat ook echt niet verwacht, square kennende.

 • FF7 komt denk ik rond 2019 of als we al in onze graf liggen kan ook

 • Wow dat is een grote verrassing….

 • Alleen Dragon Quest XI dan voor dit jaar.  Ik verwacht nog wel een final prologue anniversary edition: Episode I van FFVII Remake.  Jammer dat de FF franchise zo teleurstellend is tegenwoordig. Gelukkig is er nog Eidos, Yoko Taro en de remasters.

 • Jammer, ach ja dan is even langer wachten. Bij Final Fantasy XV heeft de lange ontwikkelings tijd ook goed uitgepakt, XV staat bij mij toch echt wel in de top 3 FF games.

 • Het begint eigenlijk toch wel schrijnend te worden hoor. Ik ben een groot fan van de Kingdom Hearts serie en ik wacht als sinds het in tweede deel in 2005, op deel 3 (2005!!!). Die game is dus al 10 jaar in ontwikkeling. De game-industrie pakt het niet echt op, maar Square-Enix is de laatste jaren echt een gevalletje Half-Life 3, Duke Nukem Forever, Last Guardian etc aan het uitvoeren. Zelfde was het geval bij Final Fantasy XV, wat eerst Final Fantasy Versus was die ontwikkeld werd sinds 2006.

 • He wacht… je wacht al 10 jaar en de game is 10 jaar in ontwikkeling. De game is toch pas 3 jaar geleden aangekondigd ?  Laat ze lekker aan de game werken en rustig afmaken. We hebben afgelopen maand weer gezien hoe een buggy een game kan zijn als het gewoon niet af in de winkels ligt. ( Mass effect )

 • Horizon is pas anderhalf jaar geleden aangekondigd, ze waren er echter na de lunch van Killzone Shadow Fall al begonnen met de ontwikkeling ervan. Een game aankondigen en meer dan 3 jaar na aankondiging niet uitbrengen of een release in zicht hebben is best uniek.

 • Ik had ook niet anders verwacht.

 • Ik vermaak me anders prima met 1.5&2.5 en 2.8

 • Wie weet krijg je nog een KH2.99 final super uber edition op PS4 n wordt KH3 gewoon een PS5 titel

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren