1. Nintendo verwacht voor april 2018 13 miljoen Switch-consoles te verkopen

Nintendo verwacht voor april 2018 13 miljoen Switch-consoles te verkopen

Nintendo verwacht dat het tot en met 31 maart 2018 dertien miljoen Switch-consoles verkoopt. Sinds 3 maart heeft het bedrijf al 2,74 miljoen exemplaren van de Switch verkocht.

Het bedrijf heeft in maart extra Switch-consoles geproduceerd, maar het hybride apparaat is vaak nog uitverkocht. Of de Switch daardoor boven verwachting presteert, heeft Nintendo niet laten weten. Wel laat het bedrijf weten dat de console “goed van start gegaan is”.

Dat Nintendo verwacht voor 31 maart nog eens tien miljoen exemplaren te verkopen, laat in elk geval zien dat het bedrijf vertrouwen heeft in het apparaat. De Wii U, de voorganger van de Switch, heeft ruim vier jaar gedaan over eenzelfde aantal. Tussen maart 2016 en april 2017 heeft Nintendo overigens 760 duizend Wii U’s verkocht.

Nintendo heeft over heel het boekjaar een omzet behaald van 489 miljard yen (ruim vier miljard euro). De winst bedroeg 29,3 miljard yen (241 miljoen euro). De omzet is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met drie procent gedaald, de winst daalde met elf procent.

Die daling heeft te maken met de tegenvallende verkopen van de Wii U. In 2017 verwacht Nintendo het in elk geval beter te doen met een verwachte omzet van 750 miljard yen (6,16 miljard euro) en winst van zestig miljard yen (49 miljoen euro).

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Met pokemon is alles mogelijk, als het ze lukt zou het wel knal zijn dat ze zoveel weten te verkopen, niet verwacht met de prijs van de switch.

 • Een pokemon game lijkt me erg tof, en dan koop ik de Switch ook direct (vanuitgaande dat je gewoon je pokemon van je DS games kan overzetten.

 • Kom liever met je e3 plannen.

 • Aankondiging van een aankondiging?

 • Ze kunnen toch mededelen of ze een direct of een live show doen. Ze hebben nu voldoende te showen lijkt mij. En wanneer de treehouse is. We zitten nog maar 6 weken van e3

 • Kom eerst maar eens met een stel games waar je het apparaat voor wil halen… Hier is het switch off, want de Wii U heeft gewoon leukere titels en het apparaat is gewoon niet slechter dan de Switch…

 • Mijn moeder is slim geweest, Die heeft TLOZ: Breath of the Wild voor de Wii U gekocht :P Scheelt je weer een paar honderd eurotjes

 • Haha verstandige vrouw, die moeder van jou!

 • Zullen ze die dingen toch eerst in de winkel zien te krijgen, voorlopig heb ik nog niks gehoord van mijn pre order. Lijkt wel alsof ze niet genoeg kunnen produceren om zelfs een spel winkel te voorzien van genoeg consoles.

 • Ja, leuk als je dingen wilt verkopen, maar dan moeten ze die apparaten wel in de winkel hebben liggen ja xD

 • Breng een Pokémon, Animal Crossing en Monster Hunter uit op de Switch en de verkoop van dat ding schiet door het dak.Zowel in Japan als daarbuiten. Ik hoop echt dat Nintendo zijn kaarten dit keer goed speelt.

 • " winst van zestig miljard yen (49 miljoen euro)."  Is dit dan 6 miljard yen of 490 miljoen euro?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren