1. Nintendo komt eind juli met de New 2DS XL

Nintendo komt eind juli met de New 2DS XL

Nintendo heeft de New 2DS XL aangekondigd, een nieuwe versie van de 2DS die in de VS 150 dollar (omgerekend 138 euro) kost.

Het apparaat verschijnt op 28 juli, ook in Europa. Het is niet bekend wat de prijs van de New 2DS XL hier zal bedragen. Nintendo laat winkels zelf hun prijzen bepalen voor hardware, maar meestal ligt die ongeveer in lijn met wat er in de VS wordt gevraagd.

Eerder bracht Nintendo al de New 3DS XL uit. De nieuwe 2DS XL lijkt daar erg op, maar zonder 3D-functionaliteit in de schermen. Net als de New 3DS XL heeft de nieuwe New 2DS de 'C-stick', een analoge stick aan de rechterszijde van de handheld. Ook zijn er ZL- en ZR-schouderknoppen aan de achterzijde aangebracht.

De New 2DS XL moet ook meer processorkracht bieden dan zijn kleinere broertje, waardoor zwaardere games beter draaien. Verder is er een nfc-chip aanwezig om amiibo te kunnen gebruiken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • afgezien van de kleuren, vind ik het model best tof eruit zien. Echter komen er toch een paar vragen bij me op. Ten eerste, de 2ds is op een jonger publiek afgestemd, en daarom waren de 3d functionaliteit en de scharnieren achterwegen gehouden. 3d is weliswaar nog steeds afwezig, maar de 'kwetsbaar voor jonge kinderen' scharnieren zijn terug. Ten tweede, zou dit dan echt de laatste stuiptrekking zijn van de 2ds/3ds lijn vergelijkbaar met de Wii mini?

 • Leuk dat de focus bij Nintendo nog steeds op de 3DS ligt. Ga eens wat met de Switch doen of zo.

 • Mario Kart al gezien?

 • Ja 5 jaar geleden al gezien

 • toch wel karig, twee goede games op je nieuwe console waarvan een een gewoon een remake is die niet eens bij release verkrijgbaar was.
  Volgens mij gaat Nintendo net als bij de WIIU opnieuw de bal laten vallen.
  Als je een console maakt waarop de huidige 3e party ps4/XBox games niet draaien moet je zelf minstens 4 top games per jaar produceren omdat ding intteresant te maken. dit lijkt wederom niet te gaan lukken

 • Ga janken zakjapanner

 • Breath of the Wild, Mario Kart 8, Super Mario Odyssey, Splatoon 2, ARMS. Met een beetje coulance zelfs Snipperclips, ondanks dat dat een kleinere titel is.  Hoewel ze misschien niet allemaal in jouw straatje vallen en je misschien zegt "maar ik kan een paar ook op Wii U spelen" , is het echt geen verkeerde first-party line-up voor een nieuwe console.  Veel mensen vergeten dat de eerste jaren van de PS4 en Xbox One ook niet veel te spelen was; de toestroom van first-party content was matig (wie herinnert zich Killzone: Shadowfall nog?) en de AAA multiplatformcontent was in dat eerste jaar vaak ook nog op de PS3 en Xbox 360 te spelen (Assassin's Creed, CoD, FIFA, etc).  Op de lange termijn geef ik je zeker gelijk - Nintendo moet van heel goede huize komen om de Switch te laten opwegen tegen de PS4. Maar vooralsnog heb ik er zeker vertrouwen in.

 • Eens. Ik heb t eerste jaar enkel BF4 gespeeld. Verder was er niets voor mij
  Switch heeft 3 must haves in t eerste jaar imo

 • Ik hoop dat je gelijk krijgt, ik heb er een hard hoofd in, ik heb van de. Nes tot de Wii elke generatie gehad, maar sinds de Wii zijn ze wat mij betreft het spoor echt kwijt bij nintendo.

 • Dat design van de originele 2DS sloeg ook nergens op. Dit ziet er goed uit :)

 • Mee eens al snap ik het nut van de 2ds niet echt. Als je geen 3d wilt, zet je het toch uit?

 • Is goedkoper ?

 • Scheelt dat zoveel ja?

 • Wat vaak niet genoemd wordt, is dat de 2DS verrassend comfortabel is voor mensen met grote handen. Ik krijg bijvoorbeeld na 10 minuten al kramp als ik op een normale 3DS speel.  Toen ik dus kon kiezen tussen een 3DS XL voor €180, of een 2DS (inclusief Mario Kart 7) voor €100, was de keuze voor mij best makkelijk.

 • Dat is zeker logisch dan Galaxy samurai. Zelf heb ik geen grote handen, dus heb ik dat probleem gelukkig niet. Wel hoor ik dit vaak van anderen inderdaad.

 • En ja het is goedkoper. Ze kunnen namelijk een ander soort scherm gebruiken doordat er geen 3d in zit. Het voordeel van een ander scherm is ook nog eens dat de eerste 2DS een hogere PPI had en dus in principe de beste schermkwaliteit heeft van de 3ds-lijn. Zelfs het scherm van de N3DSXL heeft een veel lagere PPI. Nu met de nieuwe 2DS kan het zijn dat dit de beste van de 3DS-lijn is. Dus als je met 3D niets hebt zoals ik kan je beter voor de nieuwe 2DS gaan dan voor de N3DSXL.

 • Wat Pinda zegt inderdaad. Dit heeft denk ik de beste schermen.

 • Leuk design!  Ergens jammer dat '3D' steeds meer eruit gaat. (Tv's, etc).

 • Jij vind 3d dan ook echt een mooie toevoeging? Ik vind het leuk voor 5 minuten en daarna hoe ik het niet mere.

 • Als we kijken naar Nintendo's earnings report van gisteren blijkt dat een groot deel van de 3ds familie verkopen van de 2DS afkomen. Dus dit lijkt een logisch vervolg :p  https://cdn.discordapp.com/attachment…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren