1. Nintendo houdt wederom geen E3-persconferentie

Nintendo houdt wederom geen E3-persconferentie

Nintendo houdt dit jaar weer geen live persconferentie op E3.

Het is gebruikelijk dat bedrijven als Microsoft, Sony en Nintendo conferenties voor de pers houden op E3, waar de bedrijven hun aankomende games tonen. Nintendo houdt deze persconferenties sinds een paar jaar niet meer, maar zendt in plaats daarvan op internet een Nintendo Direct-video uit waarin nieuwe aankondigingen worden gedaan.

Nintendo's president Tatsumi Kimishima kondigde in een gesprek met investeerders aan dat er dit jaar wederom geen persconferentie wordt gehouden door het bedrijf. Veel mensen hadden verwacht dat Nintendo zich er dit jaar wel aan zou wagen, omdat sinds eerder dit jaar hun nieuwe console, de Switch, verkrijgbaar is, maar dit blijkt dus niet het geval te zijn.

Nintendo heeft nog geen details gegeven over hoe het bedrijf dit jaar E3 wel aanpakt. De Amerikaanse tak van het bedrijf doet daar op een later moment een uitspraak over. E3 wordt van 13 tot en met 15 juni gehouden in Los Angeles, maar de dagen ervoor houden bedrijven meestal al hun persconferenties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Gierige honden, oftewel alleen Mario om naar uit te kijken in 6 maanden tijd. Zelda en mario kart zijn ports van de Wii U! Lachwekkend

 • Ze zenden een nintendo direct uit. Wie zegt dat ze daar geen nieuwe games aankondigen? Beetje een snelle conclusie getrokken uit een (in mijn ogen) hele slimme move. Het bespaart ze geld en ze kunnen verzekeren dat het niet zo'n akward show word want zoals we allemaal wel weten kunnen die japanners gewoon slecht presenteren. Met een nintendo direct kunnen ze het dirigeren en precies alles laten zien op een manier waardoor het duidelijk over komt.  Ik vond de show van nintendo waarin ze de switch verder uitlegde echt irritant saai door de manier van de japanse presentators. Dit kan met een direct alleen maar beter worden in mijn ogen.

 • Ten eerste Zelda en Mario behoren beide dit jaar tot de top van dit game jaar. Een Microsoft zou willen dat ze 2 van deze exclusives zouden hebben in 1 jaar.  2 Dat Nintendo geen live persconfrentie houdt is zonde maar dat hoeft niet te betekenen dat er geen vette nieuwe games aangekondigd gaan worden. In 2013 was er bijv ook alleen een direct. Maar waren Dkctrf, Bayonetta 2, windwaker Hd, Mario 3D World, Smash, Wonderful 101, Mario kart 8. De games die ze daar lieten zien. Dus je kunt makkelijk grote aankondigen doen in direct. Wel hoop ik op een normaal evelnt. En niet weer zo gekke poppenshow.  En als laatste vergeet je doodleuk Fire Emblem Warriors, Xenoblade 2, ARMS en Splatoon 2

 • Dat ze geen presentatie geven zegt helemaal niets over de aankondigingen inderdaad.. -_-

 • Klopt maar als het maar geen poppen show word. Maar gewoon een strakke direct met veel nieuwe aankondigen. Oa van Retro studio's i hope

 • Nintendo Direct trekt op niks vergeleken met de aankondigingen op de E3. Soms kijk ik terug naar de hoogtepunten van een show en het is altijd fantastisch om het publiek te horen juichen.  De reveal van de Switch of die nieuwe Zelda verdiende een volle zaal vol met krijsende mensen. Denk aan de reacties van het publiek bij de aankondigingen van God of War (PS4), PlayStation 4, Zelda GC/Wii, Halo 2, The Last of Us 2 of Spider-Man (PS4). Kippenvel!  Nintendo moet gewoon terug meedoen met die E3 shows potverdikke! :)  https://www.youtube.com/watch?v=I4Gu7…  The Last of Us 2:
  https://www.youtube.com/watch?v=cd87T…  Death Stranding:
  https://www.youtube.com/watch?v=fgPAW…

 • Lekker voor je riri

 • Pff, jammer weer hoor. Een Direct is leuk (als die er komt tenminste), maar mist in mijn ogen toch een overweldigend effect van een echte persconferentie. Het belangrijkste is natuurlijk dat Nintendo vette games heeft om aan te kondigen, hopelijk zit dat wel goed.

 • Die persconferenties vind ik persoonlijk alleen maar irritant. Komt er weer zo'n marketingfiguur op het podium staan met een hoop gelul op niks af, terwijl je als gamer alleen op de games zit te wachten.

 • Ik vind zo'n Direct altijd maar een steriele bedoening. Sfeerloos.

 • Zakjappanner. Sony heeft toch al 2 jaar aangetoond hoe je goede live persconferenties maakt.

 • Gemiste kans weer, jammer.

 • Precies. Toch wel een hoop mensen die een lading software hadden verwacht. En hoe kan je die nou beter tentoonstellen dan in een grote persconferentie?

 • Straks even een vlog opnemen met de nieuws feiten van vandaag haha

 • Master!

 • Ik heb Nintendo een tijdje overgeslagen maar zit echt te wachten op Mario Maker, Smash Bros, Mario Party en VC.
  Pokemon zou voor mij een nice to have zijn.;

 • Is eigenlijk beter ook. Het bereik van zo'n Nintendo Direct is veel groter dan een persconferentie en duidelijker.
  Heb ook wel weer zin in een Nintendo Treehouse op de E3. Was vorig jaar wel leuk! :)

 • Ik denk precies het tegenovergestelde. Waarom zou het bereik van een direct (zelfs veel) groter zijn denk je?
  Een echte presentatie kan ook via de kanalen waar de Direct op gebroadcast wordt uitgezonden worden. Alleen is een echte presentatie een mogelijkheid om het veel bombastischer te maken. Plus psychologisch geeft het kijkers het idee dat er wat groots zit aan te komen. Als je overal de reacties van teleurstelling ziet dan geeft vooral dat laatste de winstkans hier van aan.

 • Bereik is hetzelfde en veel goedkoper zal het niet zijn. Als het goed is, hebben ze wel een zaal.

 • Ik vind dit erg jammer. Net weer het idee dat ze er weer helemaal bij horen met hun console vooral qua nieuwswaarde en dan komt er weer zo'n Direct. Telkens als dat er was en ik daar voor ging zitten was er voor mij weinig euforie door de ontzettend simpele niet opzwepende opzet. Het zegt natuurlijk niks want ook Zelda kwam via een Direct binnen maar het mag van mij wel iets smeuiger. Nintendo hoort ook gewoon op een podium met een leuke gelikte presentatie. Denk dat dat nu nooit meer gebeurt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren