1. Resident Evil 7 ging wereldwijd 3,5 miljoen keer over de toonbank

Resident Evil 7 ging wereldwijd 3,5 miljoen keer over de toonbank

Er zijn wereldwijd meer dan 3,5 miljoen exemplaren van Resident Evil 7 verkocht, zo maakte Capcom bekend bij het tonen van zijn jaarcijfers.

Het doel voor de uitgever was voor eind maart 2017 4 miljoen exemplaren van de game te verkopen, dus dat heeft Capcom niet behaald. Resident Evil 6 is overigens een miljoen keer verkocht op PS4 en Xbox One en de 3DS-game Monster Hunter XX, die vooralsnog alleen in Japan verkrijgbaar is, verkocht 1,7 miljoen keer. Xbox One-game Dead Rising 4 is minder dan een miljoen keer verkocht. Capcom had gehoopt op het dubbele aantal.

Het fiscale jaar van Capcom leverde het bedrijf netto omzet van omgerekend 720 miljoen euro op. In het voorgaande jaar verdiende het bedrijf omgerekend 636 miljoen euro. De digitale verkoop van het bedrijf steeg tevens met 11,7 procent.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Nice en ongeveer bijna even veel als DOOM.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren