1. Opbrengst Xbox stijgt dankzij softwareverkopen

Opbrengst Xbox stijgt dankzij softwareverkopen

Microsoft heeft in hun kwartaalcijfers aangekondigd dat de opbrengst van Xbox is toegenomen met vier procent ten opzichte van vorig jaar. Dit is met name te danken aan een toename van de softwareverkopen en meer Xbox Live-gebruikers.

De Xbox-divisie is onderdeel van het More Computing Segment, waardoor het lastig is te zeggen hoeveel consoles er zijn verkocht. In totaal bracht dit segment, bestaande uit Windows-software, -hardware, zoekmachines en Xbox, 8,83 miljard dollar op, wat resulteerde in een winst van 2,09 miljard dollar.

De omzetstijging van Xbox is te ook te danken aan dertien procent meer maandelijks actieve Xbox Live-gebruikers. Hiertoe behoren ook Windows 10 en mobiele platformen.

Aankomende E3 zal Microsoft Project Scorpio onthullen. Deze maand onthulde Digital Foundry de volledige specificaties van de console. Ook is de devkit al verschenen op afbeeldingen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Welke software

 • De masterplan ontvouwt zich.

 • Het

 • Een

 • deze

 • n totaal bracht dit segment, bestaande uit Windows-software, -hardware, zoekmachines en Xbox, 8,83 miljard dollar op, wat resulteerde in een winst van 2,09 miljoen dollar.  Klopt dit wel? Het kan uiteraard maar dan is de winst echt een 0,002 aandeel van de omzet

 • Scherp, is miljard uiteraard. Danku :)

 • Ook hier zit een groot verschil. Sony als compleet bedrijf gaat helemaal niet zo goed, afgezien van een uitstekend lopende PlayStation-afdeling. De Xbox-afdeling gaat aardig, maar is gepiel in de marge voor Microsoft als geheel. Zij zetten in een kwartaal cijfers om die Sony in een jaar nog niet draait.  Waar Sony dus alles op alles moet zetten om echt de PS4 op de top van zijn kunnen te laten draaien, kan Microsoft het zich veroorloven om het een beetje voort te laten dobberen. Ik denk dat we dit ook wel terug zien in de line-up van Xbox dit jaar.

 • I concur.

 • Wat een onzin, die niet op feiten is gebaseerd, het draait weer uitstekend bij sony. https://finance.yahoo.com/news/sony-e… Als je een beetje beter informeert dan wat maar te roepen zonder je echt in te verdiepen, wil veel helpen.

 • Techmode, het gaat helemaal niet goed met het bedrijf Sony buiten de Playstation afdeling.

 • hahahaha, sorry hoor, maar ik geef je bewijzen en dat is al sinds vorig jaar, jullie lopen een beetje achter zeg. Wat je zegt klopt helemaal niet. Buiten de playstaiton afdeling, sorry hoor zelf toen het slecht ging met sony, was er wel meer dan de playstation afdeling. Ga je aub meer info zoeken voordat je uitspraken doet. Vooral als je er geen verstand van hebt.

 • Volgens mij maakt Sony al een aantal boekjaren weer winst

 • Wat ik maar wil zeggen: financieel gezien is PlayStation veel belangrijker voor Sony dan Xbox is voor Microsoft. Als je het zo bekijkt is het misschien niet zo verrassend dat de Xbox first party wat minder wordt ondersteund.

 • Wat Mr Awesome zegt is toch helemaal zo gek niet. De totale waarde van Sony lag in 2008 bijna 60% hoger dan de huidige waarde. Dat de Playstation afdeling het zeer sterk doet zorgt idd voor extra focus hierop. Voor ons gamers dus prima. Ik begrijp niets van de reactie van techmode.
  Overigens is er wel stevige groei sinds dieptepunt 2012. (+300% in koers) Vandaag mn aandelen toevallig weggedaan met wat winst. (geen vermogens maar toch kleine leuke winst).

 • daar heb je gelijk in, maar dat maak ik niet uit je reactie, voor ms is merknaam xbox veel belangrijker dan wat het opbrengt is altijd al zo geweest.
  Hoezo begrijp je er niks aan, klopt allemaal zoek maar via google zo moeilijk is dat niet, blijkbaar nemen jullie alles wat iemand zegt voor waarheid aan, zonder de feiten te kennen

 • Ik begrijp er niks van omdat jouw reactie wat fel is en jij dingen zegt die ik helemaal niet in mr awesome zijn reactie kan terugvinden. Ik denk dat hij vooral doelt op het feit dat halverwege de zeroes sony veel meer waard was. Ik doe al een jaar of tien twaalf beetje in aandelen en gamesgerelateerde bedrijven zijn voor mij het makkelijkst om te volgen. Sony is dus ook een partij die ik nauw volg. Maar stel je eens voor dat je er halverwege 2000 aandelen van had, dan kwam je niet lekker uit toen we periode 2010 2013 ingingen.  Maar goed misschien begrijpen we elkaar verkeerd maar ik begreep de felheid niet zo. Feit is dat Sony minder groot is als pak em beet 8-12 jaar geleden en de playstation divisie zorgt nu iig voor een mooie bijdrage. Daarnaast staat de wind sinds 2013 zoals ik al zei best weer aardig de goede kant op. • Ik denk dat "gamesharing" hier een hoop invloed op heeft gehad. Zelf koop ik ook steeds meer digitaal.

 • Mooie cijfers. Alleen verwacht ik van de Scorpio niet meer als een kleine bump van verkopen bij release ;).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren