1. Sony heeft 60 miljoen exemplaren van PlayStation 4 verscheept

Sony heeft 60 miljoen exemplaren van PlayStation 4 verscheept

Er zijn in totaal wereldwijd zestig miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verscheept.

Dat blijkt uit de financiële cijfers van het bedrijf voor het vierde fiscale kwartaal en volledige fiscale jaar. In de afgelopen drie maanden heeft Sony 2,9 miljoen PS4-consoles verscheept en in het complete fiscale jaar twintig miljoen PS4's. Dat zijn meer exemplaren van de console vergeleken met dezelfde periodes vorig jaar.

Sony is van plan om achttien miljoen exemplaren van de console in het huidige fiscale jaar te verkopen. Dat is 2 miljoen minder dan afgelopen jaar. Sony geeft hier geen reden voor.

De gamedivisie van Sony heeft in ieder geval een stijging in omzet van 6,3 procent gezien naar 13,52 miljard euro. Dit komt vooral door de toename van gameverkoop voor de PlayStation 4, alsmede de stijging in hardwareverkoop. Over het gehele bedrijf genomen ging de omzet van Sony echter met 6,2 procent omlaag naar 62,31 miljard euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Zitten de PS4 Pro's / Slim etc.. hier ook bij? zo niet hoeveel zijn er daar van verkocht?

 • Ja, het gaat om alle PS4-consoles.

 • Tuurlijk zijn die er ook bij. Er worden al een tijdje geen normale ps4's meer gemaakt toch.

 • Over de verdeling van Slim tov Pro heeft Sony nog nooit iets laten weten. Ik vermoed dat de verkoopcijfers van de Pro niet bijzonder hoog zijn.

 • Wanneer het goed gaat lopen ze er meestal wel te koop ;)

 • @extace, Dus jij denkt dat het niet goed gaat met ps4 :p
  verkochte aantal zit niet heel veel lager want in december waren er al 50 miljoen verkocht. https://www.bright.nl/nieuws/ps4-blij…  En RW1, ze deelden nogtans een tijd terug dit mee:
  https://www.gamersnet.nl/nieuws/20170…

 • @Conscius, Nee dat denk ik niet… knap dat je dat uit mijn woorden haalt terwijl wij het duidelijk over de Pro hebben…  Verder lijkt het dus ook goed te gaan met de Pro maar puur uit interesse zou ik de sales figures per versie ook wel eens willen zien.
  Had niet verwacht dat de pro het zo goed zou doen namelijk. • Ik dacht dat je het had over dat Sony 'aantal verscheepte' ipv 'aantal verkochte'' aanhaalde. Foutje

 • Echt waanzinnig !
  Het is ook gewoon een top console :)

 • Het blijft me verbazen dat een console van 2013 games als Uncharted 4 en Horizon Zero Dawn zo vlot kan draaien. De basisbehoefte van de gemiddelde gamer is met de standaard PS4 prima volbracht. Geen nood aan een upgrade en dat is wat deze console zo aantrekkelijk maakt.

 • Ik heb ook een 2013 ps4 met een 4k tv. Het draait allemaal als een zonnetje en ik vind een pro of een scorpio ook absoluut geen must.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren