1. NES Classic Mini is 2,3 miljoen keer verscheept

NES Classic Mini is 2,3 miljoen keer verscheept

De NES Classic Mini is wereldwijd 2,3 miljoen keer verscheept.

Dat meldt de president van Nintendo's Amerikaanse tak, Reggie Fils-Aime, tegenover IGN. De NES Classic Mini verscheen in november van vorig jaar, maar is inmiddels al niet meer in productie. Fils-Aime laat weten dat Nintendo oorspronkelijk al niet van plan was om het apparaat ook in 2017 te blijven produceren.

"We hadden niet geanticipeerd dat de reactie zo geweldig zou zijn, maar toen we die reactie zagen, hebben we voor extra leveringen gezorgd en het product zolang als we konden verlengd om beter aan de vraag te kunnen voldoen."

Volgens Fils-Aime zijn het de beperkte bedrijfsmiddelen die Nintendo heeft doen besluiten om de productie van de NES Classic Mini stop te zetten. Volgens geruchten werkt het bedrijf al aan een volgende miniversie van een van zijn spelcomputers, de SNES Classic Mini, gebaseerd op de Super Nintendo.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ik kan me niet voorstellen dat het lastig was om de productie hiervan op te schroeven, het is letterlijk een stuk plastic met een chip erin.

  • Ik gok dat ze de machines hebben stil gelegd om alvast de product van de snes mini op te starten, het is dus niet zozeer kunnen maar meer het niet willen…

  • om eerlijk te zijn Nintendo heeft dit ding altijd bedoeld als een product rond kerstmis, een collectors item, en het lijkt dat ze dat ding zo wil laten blijven een collectors item en niks meer , zelfs niet als het enorm goed verkoopt.    Je kan dat dom vinden of je kan het wel mooi vinden dat ze bij hun woord blijven. Bovendien lijkt me een Switch,3ds,3ds Xl, New 3ds,New 3ds xl, 2ds, en New 2ds xl maken niet erg simpel xD en om daarbij nog een Nes Mini grootschalig to produceren, ze zouden het wel kunnen, maar ik zie ook waarom ze het niet willen doen

  • Ik verwacht echter dat ze van deze snes mini meer aantallen in de markt gaan zetten, of ze aan de vraag kunnen voldoen? Ik verwacht het niet maar er zullen er meer beschikbaar zijn dan bij de NES-Mini

  • Ik vind het zeker niet dom hoor, ik snap heel goed dat ze er een collectors item van willen maken maar ze hadden er waarschijnlijk veel meer aan kunnen verdienen, al siert het ze wel dat ze hier bewust niet voor hebben gekozen.

  • precies dat Breadmanz, en het zal me ook echt niet verbazen als er een SNES mini uitkwam dit jaar

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren