1. Analist verwacht volgende generatie PlayStation in 2018

Analist verwacht volgende generatie PlayStation in 2018

Damian Thong, een analist bij Macquarie Capital Securities, verwacht de "volgende generatie PlayStation" in de tweede helft van 2018.

Dat meldt The Wall Street Journal. Hoewel de voorspellingen van analisten lang niet altijd uitkomen, zat Thong al eerder bij het rechte eind toen hij de PlayStation 4 Pro en Slim voorspelde.

Thong maakte niet duidelijk of het gaat om een compleet nieuwe console of een soortgelijke update als van de PlayStation 4 naar de PlayStation 4 Pro, al lijkt de term "volgende generatie PlayStation" naar eerstgenoemde optie te hinten.

Dat zou betekenen dat de PlayStation 4 vijf jaar op de markt beschikbaar is voordat een opvolger verschijnt. Sony zelf heeft nog niets aangekondigd over een opvolger. Wel maakte het bedrijf bekend dat het zestig miljoen exemplaren van de PlayStation 4 heeft verscheept.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Geloof ik echt helemaal niets van. Die mofos voorspelden ook al dat de ps3 de laatste generatie was.

 • Ik zie ze best een nieuwe gen uitbrengen echter zal de support voor de huidige gen echt niet wegvallen nu ze er zoveel in de markt hebben gezet.

 • The last of us 2 is nog niet eens uit. Ik denk eerder dat 2019-2020 best een nieuwe generatie kan komen maar binnen nu en een jaar? hell nee.

 • 2018 is te vroeg

 • 2018 is te vroeg.

 • Laat Sony eerst maar iets doen met VR. Je hoort er bijna niks meer over.

 • Als je VR wilt zul je een PS5 moeten krijgen want de PS4/Pro zijn simpelweg niet krachtig genoeg om VR aan te sturen op een manier dat je hier als mens een langdurige prettige ervaring mee kan hebben.

 • Precies.

 • Wat versta je onder "langdurige prettige ervaring"? Heeft weinig te maken met de hardware hoe dat nu is namelijk. Zowel op console als PC is een langdurige ervaring niet aanwezig en daarvoor is het ook nooit gemaakt. Op de pc zit je ook geen uren achter elkaar met dat ding op je hoofd.

 • 'Wat versta je onder langdurige prettige ervaring?''  ik denk dat het einddoel voor mij zou moeten zijn maar dat is natuurlijk puur persoonlijk tussen de 3-6 uur probleemloos gamen met een VR headset op.  ''. Zowel op console als PC is een langdurige ervaring niet aanwezig en daarvoor is het ook nooit gemaakt.''  Oow ik wis niet dat jij de uitvinder van VR was en de richtlijnen voor hoelang je het maximaal zou mogen gebruiken alvast vastgesteld hebt. Ik was in de veronderstelling dat VR momenteel nog vol in ontwikkeling was op zowel software als hadwarematig niveau.  ''Op de pc zit je ook geen uren achter elkaar met dat ding op je hoofd.''  Ik zeg nergens dat dit op de PC wel kan… maar er hoeft geen PC 6 uitgebracht te worden aangezien de PC een platform is wat zich constant ontwikkeld! Vanuit de consoles zal er echt nieuwe hardware uitgebracht moeten worden willen we VR naar een nieuwe niveau brengen. De PC alleen kan dit niet en heeft de consoles hierin nodig.  Jammer genoeg las jij het weer als een belediging naar Sony en schiet je meteen in de verdedigingsmodus.

 • De PS4 en PS4 Pro zijn absoluut niet sterk genoeg voor VR. Sony had moeten wachten maar daar zijn ze zelf inmiddels ook wel achter denk ik.

 • Even voor de duidelijkheid. Een langdurige prettige ervaring is niet hardware gebonden, maar heeft puur met de VR headsets op dit moment te maken. Of het nou een PS4, Pro, Vive of Oculus is, dat maakt geen reet uit namelijk.  De consoles en PC zijn niet zozeer het probleem en qua kracht is er ook geen probleem voor de Pro of een PC (laten we even van de Pro uitgaan en niet de normale PS4).  En nee ik hoef geen VR uitvinder te zijn om te concluderen dat VR niet is ontwikkeld om echt uren achtereen te gebruiken omdat het sowieso redelijk slecht kan zijn. Als jij dat wilt doen of verwacht is leuk maar dat moet je met VR niet verwachten.  En bij de volgende generatie roep jij weer dat er ander hardware nodig is. Er hoeft geen "PC 6" uit te komen nee, maar je mag wel je hardware upgraden omdat ook jij mee moet of was je dat soms vergeten? Komt precies op hetzelfde neer meneer…

 • ''Even voor de duidelijkheid. Een langdurige prettige ervaring is niet hardware gebonden, maar heeft puur met de VR headsets op dit moment te maken. Of het nou een PS4, Pro, Vive of Oculus is, dat maakt geen reet uit namelijk.''  Onzin, het heeft overduidelijk met beide te maken op beide vlakken moet vooruitgang geboekt worden en naar mijn mening hebben de console een flinke upgrade nodig om dit in beweging te zetten.  btw een VR Bril = HARDWARE  '' De consoles en PC zijn niet zozeer het probleem en qua kracht is er ook geen probleem voor de Pro of een PC (laten we even van de Pro uitgaan en niet de normale PS4''  Een high end PC is veel krachtiger dan een Pro echter zijn er nog genoeg games die op beide platformen geen stabiele framerate behalen waardoor mensen misselijk worden, dit los je op door betere software en krachtigere hardware.  ''En nee ik hoef geen VR uitvinder te zijn om te concluderen dat VR niet is ontwikkeld om echt uren achtereen te gebruiken omdat het sowieso redelijk slecht kan zijn. Als jij dat wilt doen of verwacht is leuk maar dat moet je met VR niet verwachten.''  Gebaseerd op onderbuikgevoelens en niets anders… vroeger zeiden ze ook dat je vierkanten ogen kreeg als je teveel tv keek geloofde je zeker ook? Iedere dag 6 uur gamen met een VR bril is niet gezond nee dat snap ik maar als je dat toch een keer wilt doen moet dat mogelijk zijn zonder zwaar vermoeid of misselijk te worden.  ''En bij de volgende generatie roep jij weer dat er ander hardware nodig is. Er hoeft geen "PC 6" uit te komen nee, maar je mag wel je hardware upgraden omdat ook jij mee moet of was je dat soms vergeten? Komt precies op hetzelfde neer meneer…''  Er is altijd nieuwe hardware nodig! stilstand is achteruitgang en in tegen stelling tot de meeste heb ik geen probleem om zo nu en dan te upgraden sterker nog vind het leuk om eens in de 2-3 jaar mijn GPU te upgraden. • Software en manier van VR werelden neer te zetten is het grote "probleem". De hardware van nu is al krachtig genoeg om vloeiende VR te kunnen creëren. Echter willen ontwikkelaars vaak het traditionele manier van games over zetten in VR wat gewoon niet werkt.

 • Afhankelijk van de gebruikte stijl is dat misschien waar.. ik vind vooral dat er bij een realistische setting je erg goed zit dat de grafische beeldkwaliteit te wensen overlaat en niet on par is met hedendaagse AAA titels.

 • of je het gelooft of niet maar die komt er zeker wel

 • Wat jij gelooft is niet zo relevant. Ik had het ook al vernomen uit een zeer betrouwbare bron. Dat is ook de reden dat the last of us 2 dit jaar niet uitkomt. Die zal uitkomen op de ps5!

 • Voor de duidelijkheid, de beste man voorspelde de pro 3 maanden nadat hij was uitgelekt.

 • 2020

 • Dat lijkt me wel echt heel snel… Dan wordt over 10 maanden de PS5 aangekondigd? Ik geloof er niets van.. Ik denk dat het 2019 of 2020 wordt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren