1. Nintendo heeft deel Switch-consoles per vliegtuig verscheept

Nintendo heeft deel Switch-consoles per vliegtuig verscheept

Nintendo heeft volgens The Wall Street Journal in de maand maart een deel van de Switch-consoles per vliegtuig verscheept om te kunnen voldoen aan de vraag. Afgelopen maand is het bedrijf weer teruggeschakeld op distributie over zee.

Een woordvoerder van Nintendo zegt: "We hebben sommige van onze Switches per vliegtuig verscheept in maart om onze klanten beter te bedienen."

Volgens Hideki Yasuda van onderzoeksbureau Ace Research Institute was het mogelijk om de consoles verder te verschepen per vliegtuig, maar vanwege de hoge kosten is er in april teruggeschakeld naar distributie per schip. Verschepen per vliegtuig is een dure manier van distributie. Volgens het onderzoeksbureau heeft het Nintendo in maart omgerekend 45 dollar per stuk extra gekost.

Vorige week maakte Nintendo bekend dat er 2,74 miljoen Switch-consoles zijn verkocht. Het bedrijf verwacht na het komende fiscale jaar 13 miljoen stuks verkocht te hebben.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Scheelt een paar weekjes

 • Flikker op met je non-news, gewoon om te hypen. Nu weten we wel dat het beestje goed verkoopt hoor! Wat een onzin dit.

 • Ik lees het maar als, helaas konden we niet genoeg units produceren en moest we daardoor het transport versnellen wat ons helaas geld kostte.  Niet alsof nintendo de gamer een enorme dienst heeft bewezen.

 • De mijne is reeds binnen. En ik moet zeggen dat 't bereik van de joy-cons niet al te best is. Je console achter de televisie plaatsen (wat in mijn geval handiger is i.v.m. het horizontaal moeten plaatsen van de Switch) zorgt al voor uitval, terwijl ik op niet meer dan drie meter van de televisie zit. Het zijn niet meer dan kleine hikjes af en toe, maar toch storend.

 • 't Is gewoon een kutconsole.

 • Nintendo bellen Gaaiz ;). Maken ze snel werk van !

 • Ze hebben gekozen voor Malaysia airlines.
  Dat verklaart waarom er zo'n tekort aan Switch consoles is. ;)

 • Wow, harde grap. :(

 • "Volgens het onderzoeksbureau heeft het Nintendo in maart omgerekend 45 dollar per stuk extra gekost."  Lijkt me sterk. Dat is wel een erg hoog bedrag, elke doos apart met DHL of UPS versturen zou nog goedkoper zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren