1. Nintendo schendt met Mii's geen patent in hoger beroep

Nintendo schendt met Mii's geen patent in hoger beroep

Nintendo maakt met zijn Mii-gamepersonages geen inbreuk op een patent van het Amerikaanse RecogniCorp. Dat heeft de rechter bepaald in een hoger beroep tussen RecogniCorp en Nintendo.

RecogniCorp ontwikkelt software voor het tekenen van politieschetsen. Het samenstellen van zo’n schets zou sterk vergelijkbaar zijn met het maken van een Mii-personage op Nintendo-spelcomputers.

Het schetsbedrijf heeft de technologie in een patent vastgelegd en stapte daarom in 2011 naar de rechtbank. In 2015 oordeelde de rechter dat Nintendo geen patent heeft geschonden.

In een hoger beroep is nu wederom de kant van Nintendo gekozen. Ajay Singh, de baas van Nintendo’s juridische afdeling, zegt tevreden te zijn met het besluit.

De Mii-personages werden geïntroduceerd bij de lancering van de Wii. Ook op Wii U, Nintendo 3DS en Nintendo Switch zijn de zelfgemaakte figuren te gebruiken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Als je schetsen op mii's lijken zou ik daar als bedrijf niet mee te koop lopen door een rechtszaak aan te spannen tegen Nintendo… een groter brevet van onvermogen kun jezelf haast niet opspelden.

  • Echt hè :lol:

  • Ik vind dit sowiso een beetje kinderachtig, de manier waarop de poppetjes gemaakt zijn etc. Zeer eenvoudig dat iedereen t kan maken

  • Sowieso vrij kansloos. Het gaat over gezichten, die hebben we allemaal. Nogal logisch dat methodes om gezichten samen te stellen dan op elkaar lijken he.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren