1. Rus speelt Pokémon Go in kerk en krijgt nu mogelijk gevangenisstraf

Rus speelt Pokémon Go in kerk en krijgt nu mogelijk gevangenisstraf

Een Russische Youtuber genaamd Ruslan Sokolovsky zou tot 3,5 jaar in de gevangenis kunnen belanden omdat hij Pokémon Go in de kerk speelde.

In Rusland is het sinds 2013 verboden om diverse dingen te doen in de kerk, als gevolg van het protestconcert van de punkband Pussy Riot die in een kerk werd gehouden. Mensen die zich niet aan de wet houden kunnen een boete van een half miljoen roebels of een gevangenisstraf van tot wel drie jaar krijgen.

Dat hield Youtuber Sokolovsky niet tegen om er een vlog over te maken en Pokémon Go in de 'Church of All Saints' in Yekaterinburg te spelen. Deze locatie is overigens ook een Pokémon Gym. De vlog in kwestie valt hieronder te bekijken.

Na het uploaden van de video vorig jaar werd Sokolovsky door aanklagers van de staat onder huisarrest geplaatst. De rechtszaak wordt op dit moment gehouden. De aanklagers eisen een gevangenisstraf van 3,5 jaar. De uitslag komt op 11 mei.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Only in Russia.

 • Bizar

 • En terecht. Een kerk is een plaats voor bezinning. Spelletjes spelen doe je maar ergens anders.

 • Misschien is dat ook de reden waarom de hedendaagse kerk failliet lijkt te gaan.

 • Kerk is een plaats voor bezinning, echter komen alle oorlogen voort uit/door religie, lekker gebruik maken van verstand, in iets geloven wat nooit heeft bestaan. Chapeau.

 • Plaats voor bezinning oke, maar als je zegt dat een celstraf van meerdere jaren terecht is voor deze overtreding, dan ben je helemaal voeling met de hedendaagse wereld kwijt.

 • Wat ben je toch ook een linkse gekkie he, Ruudeke360. :)

 • Piet S.,  Hey rechtselul, ik ben ook links en ik vind dit ook belachelijk. Maar net zoals Ruudeke een middeleeuwse gedachte heeft heb jij dat ook.  Ruudeke360,  Zo religieus maar wel gewelddadige games spelen, is dat niet hypocriet? Weet je wat ze met extreem gelovige als u zouden moeten doen? In een kerker steken.

 • Jezelf classificeren in hokjes van links of rechts is voor kleuters. Ik zie mijzelf als individu met duidelijk gedefinieerde principes. Sommige links, sommige rechts.  Een beetje respect voor een stukje autoriteit, spiritualiteit, en een van de peilers van onze beschaving is dus al rechts gelul volgens een aantal van jullie.  Nee, alles moet natuurlijk alleen maar leuk zijn.

 • Okee.. ik snap volkomen dat je dit soort dingen niet doet in een kerk. Ik mag dan wel niet gelovig zijn, maar heb wel mijn volle respect voor de mensen die dat wel doen. Daartegen vind ik het spelen van Pokemon go nu niet echt gevangenis straf-waardig. Verban hem op zijn minst uit desbetreffende kerk of spreek hem erop aan met de waarschuwing dat hij bij een volgende keer niet meer welkom is.  Maar goed we hebben het hier wel over Rusland ….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren