1. Indiegame 'Prey for the Gods' moet naam veranderen van Zenimax

Indiegame 'Prey for the Gods' moet naam veranderen van Zenimax

Een indiestudio heeft de naam van zijn aankomende game Prey for the Gods moeten veranderen van uitgever Zenimax.

Prey for the Gods van No Matter Studios werd vorige zomer gefinancierd via Kickstarter. Zenimax heeft echter een handelsmerk genaamd 'Prey', aangezien hun aankomende game ook zo heet.

"Helaas vond Zenimax dat de naam van onze game te dicht bij hun handelsmerk voor 'Prey' ligt", aldus de studio in een blogpost. "Hoewel we het hier niet eens mee zijn, zijn we tot een overeenstemming gekomen."

De game van de indiestudio heet vanaf nu Praey for the Gods. Volgens de studio was het gemakkelijker om de naam te veranderen dan al het opgehaalde geld te verspillen aan een rechtszaak.

Bethesda, het dochterbedrijf van Zenimax, meldt aan IGN dat het weinig keus had. "Als we ons merk niet verdedigen is er de kans dat we het handelsmerk verliezen en dat is niet acceptabel. Dat is hoe de wet werkt."

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • ''Als we ons patent niet verdedigen is er de kans dat we het handelsmerk verliezen en dat is niet acceptabel. Dat is hoe de wet werkt."    Had moeten zijn:    Als we ons handelsmerk niet actief verdedigen is er een kans dat we deze verliezen dat is onacceptabel en helaas hoe de trademark wet werkt.    (patenten hebben hier niets mee te maken geen idee hoe je hier op komt…)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren