Halo, Street Fighter en andere games toegevoegd aan Hall of Fame

Nieuws | -

Er zijn vier games toegevoegd aan de Video Game Hall of Fame in het Strong National Museum of Play in New York.

Het gaat om Halo: Combat Evolved, Street Fighter 2, Donkey Kong (de arcadegame) en Pokémon Red en Green. Hoewel de Pokémon-titels eigenlijk twee games zijn, worden ze als één toevoeging tot de Hall of Fame gezien. Het gaat hierbij overigens om de Japanse versies van de games, waardoor niet Pokémon Blue maar Green toegevoegd wordt.

Games die wel genomineerd waren maar het dit jaar niet hebben gehaald, zijn Final Fantasy 7, Mortal Kombat, Microsoft Windows Solitaire, Portal, Myst, Resident Evil, Tomb Raider en Wii Sports. Elk jaar worden echter nieuwe games toegelaten, dus deze games maken wellicht een andere keer kans.

In 2016 werden Grand Theft Auto 3, The Legend of Zelda, The Oregon Trail, Sonic the Hegdehog, The Sims en Space Invaders toegevoegd. In 2015 werd de Hall of Fame in het leven geroepen en kregen Doom, Pong, Pac-Man, Super Mario Bros., Tetris en World of Warcraft toegang. De games worden vervolgens getoond in het museum en er voor gezorgd dat toekomstige generaties ze kunnen bekijken.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.