1. PlayerUnknown's Battlegrounds in ontwikkeling voor consoles

PlayerUnknown's Battlegrounds in ontwikkeling voor consoles

Ontwikkelaar van PlayerUnknown's Battlegrounds Brendan Green, beter bekend als PlayerUnown, heeft gezegd dat de game in ieder geval eerst naar de Xbox One komt. Een PlayStation 4-versie staat ook in de planning. "Ons team kijkt er al naar om hem op z'n minst naar de Xbox One te porten. We kijken natuurlijk naar beide consoles, maar we hebben geen tijdspanne voor beide."

Hoewel Greene nog niets kon zeggen over een releasedatum voor beide consoles, maakte Bluehole Studios recent bekend dat de pc-versie binnen de komende vijf maanden af zou moeten zijn. Momenteel ligt de focus op deze versie, maar dankzij de Unreal 4 Engine zou de port naar console relatief weinig werk zijn.

Brendan Greene gaf aan dat ze gedurende het ontwikkelproces voor de pc nog een hoop willen toevoegen, zoals mods en nieuwe modes. Recent werd ook bekend dat er nieuwe maps in de maak zijn en dat de game twee miljoen keer verkocht. Om dit te vieren haalt Bluehole Studios geld op voor een goed doel, met momenteel 223.000 euro opbrengst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wie zal het eerste met een zak geld aankloppen? Microsoft of Sony?

 • daar heeft het weinig mee te maken denk ik, aangezien Xbox een preview programma heeft voor games die half af zijn (a la Steam) zal deze sowieso op Xbox komen. Ook omdat de game makkelijk om te zetten zal zijn van PC naar X1. Een PS4 release is denk ik een groter vraagteken dan een X1 release.

 • Ik doelde meer op het feit dat dit voor Microsoft wel een interessante exclusive kan zijn door de ontwikkeling voor de PS4 tegen te houden met een zak geld… voor devs ook een lucratieve deal.  Overigens hekel ik deze praktijken maar anno 2017 zijn ze helaas niet onrealistisch. • hmmm daar heb je wel een punt idd. Let's see….

 • Een early access program is officieel niet aanwezig op de PS4, maar Paragon, Ark en nog een aantal andere games in de store zijn ook early access.

 • Anno 2017 voelen sommige AAA games ook nog als early acces games dus dat moet het probleem niet zijn.

 • Dus voor deze game is het nu al duidelijk dat ze hem naar consoles willen brengen, Maar over games zoals DayZ en H1Z1 hoor je tot op de dag van vandaag nogsteeds niets over een eventuele console versie. :P

 • DayZ heb ik eigenlijk nooit wat over gehoord voor console, wat ik wel snap omdat die game verschrikkelijk buggy is. De makers van H1Z1 claimden heel lang dat ze de game wel voor console zouden gaan uitbrengen maar dat lijkt een beetje afgestorven te zijn, tenminste, ik hoor er niks meer over.

 • DayZ voor de PS4 was op E3 2014 announced.

 • en xbox one ook dacht ik

 • Maar deze game heeft niets te maken met H1Z1 of Left4Dead, de maker van PUBG heeft slechts de mods gemaakt voor die games. Hij is juist zijn eigen game begonnen om zo zelf meer controle te hebben over het gehele proces en niet afhankelijk te zien van andere studios.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren