1. Nieuwe info en gameplay van Sonics geannuleerde skategame

Nieuwe info en gameplay van Sonics geannuleerde skategame

In een nieuwe video van YouTuber Unseen64 zijn nieuwe beelden en informatie van een geannuleerde skategame genaamd Sonic Extreme te zien.

Het was al eerder bekend dat de skategame met Sega's mascotte Sonic in de hoofdrol in de maak was en daarna werd geannuleerd. De video bevat echter veel meer informatie en nieuwe beelden.

Zo was de game in ontwikkeling bij ontwikkelaar Vision Scape, die de Xbox-game SeaBlade maakte. In de game zouden Sonic en Shadow Sonic op hoverboards rondrijden en zou er een skatepark zijn geïnspireerd door Sonic's iconische level Green Hill Zone. Ook zouden er wapens zoals raketten en granaten zijn.

Het prototype voor de game zou helemaal door ontwikkelaar Vision Scape zijn gefinancierd, zonder dat Sega daar van af wist. De ontwikkelaar had al tussenfilmpjes gemaakt voor Sonic Heroes en wilde daarna een eigen Sonic-game ontwikkelen. Hoewel Sonic Team-baas Yuji Naka interesse toonde in het project, ging het uiteindelijk toch niet door. Sega bracht uiteindelijk wel het soortgelijke Sonic Riders uit, zonder de hulp van Vision Scape.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ziet er op zich leuk uit, iig beter dan Sonic Riders.
    Maar ik denk niet dat deze game een heel groot gemis is.

  • Shadow sonic…… realy
    zullen we het gewoon op shadow houden

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren