1. Controller-besturing Arms uitgelegd

Controller-besturing Arms uitgelegd

Het tijdschrift Edge heeft in een preview van de Nintendo Switch-game Arms uitgelegd hoe de besturing zonder motion controls werkt. De game is speelbaar met lose Joy-Cons of Pro-controllers, maar heeft een fundamenteel nadeel.

Edge schrijft dat stoten worden gegeven met de triggers, terwijl springen en ontwijken met de andere knoppen gebeurt. Doordat spelers echter lopen met de linker analoge stick, maar hiermee ook de hoek van stoten bepalen, is het niet mogelijk om dit gelijktijdig te doen.

De reguliere besturing waarmee Nintendo Arms promoot is de motion-besturing, waarbij spelers een Joy-Con in elke hand houden en bewegen met de stick terwijl ze fysiek stoten maken.

Arms verschijnt op 16 juni voor de Nintendo Switch. Volgens de preview van Michel Musters "kan de game wel eens een van de vroegere killer apps van de Switch worden."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Het station "wapperen met de controllers" zijn we wel gepasseerd dacht ik zo.
    Net als Wii Sports zie ik deze game meer als een manier om de gadgets te gebruiken die op de Switch zitten, geeft niet natuurlijk, die games moeten er ook zijn.
    Maar mijn glazen bol verteld mij dat we met de nieuwe games (behalve de games die door Nintendo zelf ontwikkeld worden) weinig tot niet gaan wapperen, maar gewoon met een controller in je knuisten rustig zitten op de bank.

  • tbh dit zijn wel de controller besturingen met 1 joycon horizontaal, met handheld mode, pro controller zijn er geen limitaties en zijn er makkelijkere controls mogelijk.

  • Ik ga zo'n game dus echt niet met motion controls spelen. En ik heb ook geen zin om het online met controller (dus gehandicapt) te spelen tegen mensen die wel bereid zijn om als een halve idioot in hun kamer te gaan luchtboksen.

  • Zeker ook geen fan van VR dan?

  • Ik heb hier schaamteloos veel zin in :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren