1. Oculus sluit Story Studio

Oculus sluit Story Studio

Oculus gaat zijn virtual reality filmstudio sluiten. Dit heeft vice-president of content, Jason Rubin, in een verklaring aangekondigd.

Oculus gaat zich nu richten op derde partijen die non-gaming virtual reality-ervaringen willen maken. Hiervoor heeft het bedrijf vijftig miljoen dollar beschikbaar gesteld. Dit bedrag stelt filmmakers ook in staat om tutorials en lessen te volgen om de ontwikkeling van virtual reality-ervaringen te verbeteren. Bovendien wil Oculus filmmakers ook de mogelijkheid geven om te netwerken.

"We zijn absoluut toegewijd aan de groeiende markt voor vr-films en andere creatieve content, maar nu dat er een grotere groep ontwikkelaars en filmmakers mee aan de slag gaan willen we ons richten op het ondersteunen van hun projecten," aldus Rubin. De werknemers van Story Studio krijgen nieuwe functies aangeboden binnen Oculus.

De studio werd in het voorjaar van 2015 geopend en heeft drie korte vr-films ontwikkeld: Lost, Henry en Dear Angelica die alle drie goed werden ontvangen. Rubin benadrukt dat de sluiting van Story Studio niets te maken heeft met de reorganisatie van het afgelopen jaar.

Onlangs kondigde Oculus aan dat ze niet aanwezig zullen zijn op E3 2017.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

  • Geven ze het nu al op?

  • VR is niets meer dan een slechte gimmic.

  • ^

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren