1. Opnames trailer lijken te wijzen op Far Cry in westernsetting

Opnames trailer lijken te wijzen op Far Cry in westernsetting

Ubisoft zou wel eens aan een nieuwe Far Cry-game die zich afspeelt in het Wilde Westen kunnen werken.

Hoewel Ubisoft niet heeft aangekondigd dat er een nieuwe Far Cry in de maak is, lijkt dit wel het geval te zijn. Great Falls Tribune meldt namelijk dat producent Jeff Guillot een live action trailer voor een onaangekondigde game in de prairie van Montana aan het schieten is. Guillot heeft al vaker live action trailers voor Ubisoft-games gemaakt, waaronder Red Steel 2, Driver en Rabbids.

Guillot meldde tevens dat het voor een game is die in september uitkomt en dat het een vervolg op een grote franchise is. Gecombineerd met het feit dat Ubisoft in 2015 een poll had waarin het verschillende settings voor een nieuwe Far Cry-game voorstelde, waarbij ook een 'Spaghetti-westernsetting' werd genoemd, en het lijkt duidelijk dat het om een nieuwe Far Cry gaat.

Ubisoft zelf heeft in ieder geval nog niets aangekondigd. Wellicht werd de live-action trailer geschoten zodat de game op E3 onthuld kan worden. De grote gamebeurs wordt medio juni gehouden in Los Angeles.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Hoop dat ze toch voor een andere setting zoals de tropen in Vietnam hebben gekozen omdat Red Dead Redemption 2 er natuurlijk ook aan komt dit jaar.

 • Nee bedankt. Het Wilde Westen levert een veel uniekere setting op en er zijn nooit genoeg westerns!

 • Kan ik me voorstellen want er komen tegenwoordig weinig western games uit maar naast dat ik altijd heel erg van een tropische setting hou lijkt het mij voor Ubisoft niet verstandig om in het vaarwater van Red Dead Redemption 2 te komen. Ook al zijn het hele andere games, deze vergelijking zal heel veel gemaakt gaan worden en omdat de halve gamewereld rockstar als een soort god ziet weet ik niet of dat positief is voor Ubisoft.

 • Helemaal eens met Stick! Er zij veel te weinig western games, en het is weer eens wat anders dan een tropisch eiland. Komt Ubi met wat vernieuwing is het weer niet goed. :P

 • De setting is goed, de timing niet. Als er straks een RDR2 uitkomt, èn een nieuwe Ass Creed, waarbij je in allebei de games door een zandbak mag rennen (weliswaar een andere tijd en locatie maar alsnog), is nòg een titel waarbij dit gebeurd 1 te veel. Als ze daar mee wachten tot een jaartje of twee later, dikke prima.

 • Ik kijk ook erg uit naar Far Cry 5 en ook in een western setting lijkt het me vet om te zien wat Ubisoft daarmee doet. Ga Far Cry 5 en Assasin's Creed Origins in het najaar lekker spelen op de Scorpio. Ik bedoelde wat Jaslan ook al zegt dat de 3 grote open wereld games van het najaar zich nu allemaal afspelen in een zandbak terwijl ik dan voor de variatie Far Cry liever in de tropen had gezien. Maar ja Ubisoft heeft zelf nog geen uitspraken gedaan dus ik ben benieuwd naar de officiele aankondiging.

 • Zandbak is ook overdreven, op AssCreed na dan als de geruchten waar zijn.

 • Waarom overdreven? Het is letterlijk een 'sandbox' game. Daarnaast, waar denk je aan bij het wilde westen? Ik aan zandvlakten, tumbleweed en stoffige slaperige stadjes.

 • Far Cry in het wilde westen setting lijkt mij erg awesome. Tropisch hebben we nu al 2 keer gehad deel en deel 3 dus dat hoeft van mij niet meer. Anyway Far Cry primal was erg leuk en ondanks ze de zelfde map hadden gebruikt als deel 4 voelde map toch totaal anders aan door dat het gedraaid was en andere flora en fauna had

 • Naast Red Dead Redemption zijn er in mijn mening te weinig goede "Western" shooter games. Vooral weinig "Free-roaming".
  Als Ubisoft met de gameplay van Far Cry 3 & 4 naar een Western setting toe gaat en het goed uitgevoerd wordt, het nog wel eens een interessante titel worden.

 • Als ze het spel uitbrengen voor RDR2 lijkt mij dat geen probleem. Dan is er nog vrij weinig te vergelijken op gebied van Open Wereld.

 • Laat maar komen vind ik!!!

 • Zou het geen trailer van Red Dead Redemption 2 kunnen zijn?

 • Ik moet zeggen dat de setting me eerder aan Call of Juarez doet denken dan Far Cry. Maar dat was gemaakt door Techland en enkel uitgegeven door Ubisoft. Er zijn naar het schijnt geruchten dat ze die franchise ook nieuw leven in gingen blazen… But who knows?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren