1. Battlefield 1 en Fifa 17 hebben meer spelers dan voorgaande delen

Battlefield 1 en Fifa 17 hebben meer spelers dan voorgaande delen

Battlefield 1 heeft volgens Electronic Arts meer dan 19 miljoen spelers. Dat is zo'n vijftig procent meer spelers dan Battlefield 4 had.

Ook Fifa 17 zag een stijging van 13 procent in spelers in vergelijking met het vorige deel in de serie. Maar liefst 21 miljoen gamers speelden de voetbalgame.

Electronic Arts kondigde zijn cijfers voor het fiscale jaar aan. Zo was de netto omzet van het bedrijf omgerekend 4,41 miljard euro, vergeleken met 4,04 miljard euro vorig fiscaal jaar. De opbrengsten van digitale verkoop was daarbij 61 procent van de totale netto verkoop van het bedrijf.

Electronic Arts liet ook weten dat EA Sports UFC 3 begin 2018 uitkomt. De game komt in ieder geval naar PlayStation 4 en Xbox One, het is nog onduidelijk of een pc-versie verwacht kan worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Goed nieuwe, dan blijft de Battlefield serie voorlopig nog wel levend, en dat betekent ook dat een nieuwe stijl werkt waardoor we dit hopelijk vaker terug gaan zien.

  • In principe hoeft dit niets over de kwaliteit van de game te zeggen. Battlefield en fifa zijn zulke grote a-merken (mensen zullen sneller battlefield kopen dan bijv. Een relatief onbekend eerste wereldoorlog game), waardoor het grootste gedeelte van de consumenten mininaal 1 van beide games tot hun beschikking hebben. Het is interessanter om naar de oorzaak te kijken: verkoop meer consoles, etc.    Op basis van jou reactie vindt iedereende stijl van call of duty iw ook top, omdat de verkopen van een nieuwe editie hoger zijn dan de vorige. Ja de verkopen stijgen, maar de kritieken nemen als maar toe. Kortom zulke cijfers zeggen niets over de kwaliteit van de game of stijl.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren