1. Dynasty Warriors 9 wordt openwereldgame

Dynasty Warriors 9 wordt openwereldgame

Dynasty Warriors 9 is de eerste openwereldgame in de serie. Dat en meer details komen uit de nieuwe uitgave van het Japanse tijdschrift Famitsu.

De game wordt gezien als een hergeboorte van de serie. Spelers reizen vooral te paard rond op de map, al kan er ook gebruik worden gemaakt van fast travel voor plekken waar spelers al zijn geweest. Daarbij kunnen er nu op verschillende manieren kastelen worden ingenomen, bijvoorbeeld door een verrassingsaanval via achteren in te zetten.

Daarbij worden er ook nieuwe gameplay elementen toegevoegd. Zo komen er actiemomenten die afhangen van de context en de omgevingen, bijvoorbeeld een grappling hook die spelers dichtbij muren of bergen kunnen gebruiken. Ook is er een dynamisch weersysteem die invloed heeft op de gameplay. Zo heeft regen invloed op hoe ver vijanden kunnen kijken.

Dynasty Warriors 9 is in ontwikkeling voor PlayStation 4, maar een releasedatum is er nog niet. Volgens Famitsu is de ontwikkeling ongeveer op veertig procent.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • "Zo heeft regen invloed op hoe ver vijanden kunnen kijken", kijken ze dan scheel, zuur of blij?    Openwereldgames zijn in trek.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren