1. Job Simulator-studio overgenomen door Google

Job Simulator-studio overgenomen door Google

Vr-gameontwikkelaar Owlchemy Labs is opgekocht door Google. De studio blijft wel games voor meerdere platformen ontwikkelen.

Owlchemy is bekend van virtualrealitygames als Job Simulator en Rick and Morty: Virtual Rick-ality. Die games zijn ontwikkeld voor respectievelijk Windows en PlayStation 4, en HTC Vive en Oculus Rift.

Ook na de overname door Google blijft de studio games voor die platformen ontwikkelen. “Owlchemy blijft vr-content maken voor platformen als HTC Vive, Oculus Rift en PlayStation VR”, meldt Owlchemy in zijn overnamebericht.

Owlchemy staat bekend om vr-games die echte handen realistisch nabootsen in de virtuele wereld. Google’s vr-project Daydream werkt juist met een relatief beperkte afstandsbediening. “We hebben een grote visie voor virtual en augmented reality”, zegt Google VR- en AR-hoofd Relja Markovic daarover tegen The Verge. “Daydream is een geweldig product, maar er komen nog veel dingen na.”

Google-ontwikkelaarsconferentie I/O start op 17 mei. Hoewel van Owlchemy nog geen nieuwe aankondigingen worden verwacht, laat Google daar waarschijnlijk wel zijn nieuwste stappen op het gebied van virtual reality zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Google heeft er zin in

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren