1. The Sims Mobile aangekondigd, gratis voor iOS en Android

The Sims Mobile aangekondigd, gratis voor iOS en Android

Electronic Arts komt met The Sims Mobile, een gratis iOS- en Android-game.

De game is al gelanceerd in Brazilië als test en komt binnenkort ook in andere landen uit. De nieuwe Sims-game geeft spelers de meeste opties die ze ook in andere Sims-games hebben. Spelers kunnen bepalen wat Sims doen, huizen voor hun inrichten en hun leven volgen.

Daarnaast kan er ook met andere gamers gespeeld worden door feestjes te houden of te bezoeken en vrienden of vijanden te worden. Er zijn ook dialoogopties.

De meest recente Sims-game van EA was De Sims 4, dat in 2014 verscheen. In 2015 sloot EA de hoofdstudio van ontwikkelaar Maxis, dat verantwoordelijk was voor de eerste Sims-games en spellen als SimCity en Spore. Volgens EA wordt de mobiele Sims-game gemaakt door "de makers achter De Sims en SimCity".

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Oh, dit wordt weer zo'n heerlijk microtransactie spel.

  • Met SimCity hebben ze het goed aangepakt, dus dit zal niet slechter zijn.
    Microtransacties…het is niet nodig, want zonder kom je ook een heel eind.

  • Ik vond persoonlijk dat SimCity op mobiel juist teveel leunde op microtransacties. Hoe moeilijk is het om gewoon de oude SimCity over te zetten naar iOS? Kijk naar RollerCoaster Tycoon Classic. Na diverse pogingen om RCT naar de mobiel te brengen, kwamen ze er na drie keer achter om maar eens gewoon de oude Rollercoaster terug te brengen. En wat blijkt? Al maanden lang in de top 10 van best betaalde apps. Dit moet met een SimCity, Sims en Age of Empires bijvoorbeeld ook gewoon kunnen.

  • Wat jammer dat dit verdienmodel het zo goed doet. Ik blijf het vervelend vinden als een game continu aan mij vraagt of ik iets wil kopen, of als ik moet wachten, of dat ik tegen betaling verder kan spelen. Ik wil best betalen voor mijn games, maar 1x en daarna moet je je kop houden en me laten gamen.

  • Wat is hier nou anders aan dan freeplay?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren