1. Square Enix scheidt wegen met Hitman-ontwikkelaar

Square Enix scheidt wegen met Hitman-ontwikkelaar

Square Enix heeft aangekondigd de wegen te scheiden IO Interactive, bekend van onder andere Hitman. De uitgever geeft als reden de tevredenheid van spelers te willen behouden en het marktpotentieel hoogt te houden.

In een officiële aankondiging meldt Square Enix dat de beslissing ongeveer veertig miljoen euro kost, en dat onderhandelingen met nieuwe investeerders zijn gestart.

"Als gevolg van de beslissing zijn we gestart met de onderhandelingen met potentiële nieuwe investeerders om hun investering veilig te stellen. Hoewel er geen garantie is dat deze onderhandelingen succesvol worden afgesloten, worden ze uitgevoerd in het belang van onze aandeelhouders en de industrie als een geheel," aldus Square Enix.

In 2009 kocht Square Enix het moederbedrijf van IO Interactive, Eidos Interactive. Wat dit betekent voor de studio en de Hitman IP is nog onbekend. In een reactie op het nieuws zegt de studio hun werkzaamheden te hervatten en later meer informatie bekend te maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Microsoft kan nog wel een studio gebruiken, warner bros is ook aan het uitbreiden dus dat is ook nog mogelijk.

  • Verwacht dat Ubisoft dit gaat oppikken. Of een Sony of Microsoft zou ook nog wel kunnen. Een echte stealth game hebben zij nog niet in hun arsenaal.

  • Hey Square, fuck you.    Deus Ex is weer goed en jullie draaien de serie de nek op. Hitman is eindelijk weer goed en jullie draaien het de nek om. Valt me nog mee dat Tomb Raider nog niet gekilled is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren