1. 'Zelda-game voor mobiele apparaten in ontwikkeling bij Nintendo'

'Zelda-game voor mobiele apparaten in ontwikkeling bij Nintendo'

Nintendo werkt volgens berichten aan een Legend of Zelda-game voor smartphones. Eerder verschenen al smartphone-games rond onder andere Pokémon en Super Mario.

Ingewijden zeggen tegen The Wall Street Journal dat Nintendo de mobiele Zelda-game waarschijnlijk na de aanstaande mobiele versie van Animal Crossing zal uitbrengen. Details over wat voor soort game het wordt ontbreken nog.

Animal Crossing voor smartphones is eerder al aangekondigd, en verschijnt waarschijnlijk eind dit jaar. Animal Crossing wordt de derde mobiele Nintendo-game die door het bedrijf zelf zal worden uitgegeven.

Na het grote succes van het door Niantic ontwikkelde Pokémon Go kwam Nintendo met mobiele games Super Mario Run en Fire Emblem Heroes voor Android en iOS. Waar de complete Mario-game eenmalig 10 euro kost, is Fire Emblem een freemium-game waar spelers kunnen betalen voor onder meer snellere voortgang.

Nintendo zei eerder dat Super Mario Run minder winstgevend bleek dan verwacht, en dat Fire Emblem Heroes meer omzet oplevert. Toch zegt Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima dat zijn bedrijf de voorkeur heeft voor het betaalmodel van de Mario-game, waarbij spelers eenmalig betalen en dan toegang krijgen tot het hele spel.

De onlangs verschenen Zelda-game Breath of the Wild, voor Wii U en Switch, geldt als één van de best beoordeelde videogames ooit. Ook is het de bestverkopende Zelda­-game in de dertigjarige historie van de legendarische reeks.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ik heb liever dat ze wat oudere games als The Minish Cap releasen op IOS of Android.

  • Ga er maar van uit dat het een nieuwe short story zal worden

  • Oke ik zal er vanuit gaan.

  • Hopelijk gooien ze deze naam minder ten grabbel als dat ze deden met Super Mario Run wat een kutgame was dat zeg.

  • "Toch zegt Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima dat zijn bedrijf de voorkeur heeft voor het betaalmodel van de Mario-game, waarbij spelers eenmalig betalen en dan toegang krijgen tot het hele spel."    Toegang krijgen tot het hele spel…. ?! Laat me niet lachen! Die paar levels die we kregen, voor dat bedrag, was pure afzetterij! Nauwelijks een "heel spel" te noemen!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren