1. Draadloze vr-bril van Vive en Google in de maak

Draadloze vr-bril van Vive en Google in de maak

HTC Vive en Google werken aan een nieuwe versie van de virtualrealitybril die draadloos wordt.

De Vive-headset maakt gebruik van Daydream, het vr-platform dat Google vorig jaar lanceerde. Deze headset hoeft niet aan een pc, console of smartphone verbonden te worden, maar kan gewoon op zichzelf gebruikt worden en is daardoor dus geheel draadloos.

"Alles dat je nodig hebt voor de beste draadloze vr-ervaring zit in de headset", aldus een blogpost van Vive. "Vive's standalone vr-headset biedt een diepere en meer immersieve vr-ervaring dan ooit tevoren."

De headset maakt ook gebruik van WorldSense, wat volgens Google voor precieze bewegings-tracking moet zorgen. Er zijn verder nog weinig details, al zullen die binnenkort volgen. De headset moet later dit jaar verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Dit is weer een flinke stap voorwaarts, vooralsnog blijft VR voor enthusiasts en zal er op softwaregebied nog veel progressie geboekt moeten worden.

  • Ik denk dat ze hier met draadloos bedoelen dat er smartphone hardware erin komt en niet draadloos je games stramt via de pc naar de bril. Dit is meer voor video's kijken of simpele apps. Zou wel een mooie toevoeging zijn als je hem zowel draadloos of met draad met je pc kan koppelen.

  • Het gaat hard met de VR techniek

  • Sword Art Online incoming! Dit is echt top, dat de ontwikkeling zo hard gaat nu. Geen draad meer!

  • IK denk dat de wireless VR veel DC problemen kan krijgen.Of dat de beeld out of sync kan gaan.

  • Daar zullen deze bedrijven vast wel aan gedacht hebben.

  • Nog lekker een paar jaar wachten, dan zal ik vast keuze hebben uit een veel perfectere techniek voor veel minder geld :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren