1. Eerste gameplaytrailer en nieuwe informatie van Destiny 2 onthuld

Eerste gameplaytrailer en nieuwe informatie van Destiny 2 onthuld

Bungie heeft nieuwe informatie en de eerste gameplaytrailer voor Destiny 2 vrijgegeven tijdens een presentatie donderdagavond. Het vervolg op de online shooter uit 2014 krijgt onder andere nieuwe werelden om te ontdekken, nieuwe wapens en ondersteuning voor clans.

Tijdens de presentatie werd onthuld dat spelers compleet nieuwe werelden gaan ontdekken en meer verhalende content kunnen verwachten. Wapens worden nu verdeeld in drie categorien: kinetic, energy en power. Bungie hoopt spelers zo meer vrijheid te geven met loadouts in plaats van een enkel wapen per type beschikbaar te stellen. Nieuwe wapens als grenade launchers werden al getoond tijdens de stream.

De bestaande klasses Titan, Warlock en Hunter blijven bestaan, maar worden uitgebreid met nieuwe subklasses. Zo is de Dawnblade een Solar Warlock subklasse waarmee het mogelijk wordt om rond te vliegen met een vuurspuwend zwaard.

De ontwikkelaar gaf ook informatie over de veranderingen voor de Crucible, de PvP-modus. In Destiny 2 nemen in totaal acht spelers het tegen elkaar op in teams van vier in elke modus. Ook wordt het mogelijk om te zien of vijanden Supers klaar hebben staan voor gebruik of power ammo hebben, zodat de strategie hierop kan worden aangepast.

Spelers kunnen in Destiny 2 elke activiteit lanceren zonder eerst in Orbit te hoeven gaan. Hierdoor kunnen missies en andere events sneller worden gestart. Een nieuwe map moet het tevens nog gemakkelijker maken om te zien waar en wanneer events zich afspelen.

Werelden en clans
Destiny 2 krijgt een aantal nieuwe locaties. Een locatie die tijdens de presentatie werd onthuld was de European Dead Zone, waar de mensheid naartoe is gevlucht na The Tower in het begin van de game is verwoest. Andere omgevingen die bezocht kunnen worden zijn Titan, Nessus, en Io.

Spelers kunnen in dit vervolg officieel clans starten met eigen banners en namen. Elk lid van de clan kan beloningen krijgen voor de gemaakt progressie van de groep. Verder krijgt de shooter ook guided games waarin enkele spelers bij clans worden toegevoegd tijdens onder andere Raids en Trials of Osiris. Hiernaast kunnen clanleden hun party ook openen voor nieuwe spelers als zij een helpende hand nodig hebben.

Bèta en Battle.net

De game is deze zomer al te testen in een een bèta. Het is nog niet bevestigd of dit op alle platformen mogelijk gaat worden en of dit een open of gesloten bèta is. Aan het eind van de presentatie werd tevens onthuld dat de pc-versie van Destiny 2 exclusief beschikbaar wordt gesteld via Blizzards online dienst Battle.net, dat ook onderdeel is van het moederbedrijf achter Bungie.

Destiny 2 is vanaf 8 september beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van games met een mooi verhaal of sfeervolle wereld en groot fan van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt.

Reacties

 • Voelt toch raar om.nu opeens deeltje twee wel op de pc te krijgen maar kijk er wel naar uit! Hopelijk bied de game wat meer diepgang/uitdaging dan deel 1.

 • Dat hoop ik ook, wat ik ook hoop is dat er ook echt wel meer classes komen, dus niet die subclasses, maar hoop toch wel dat je uit een Hunter/Titan/Warlock/?/? kan kiezen.. Minimaal.

 • ja het is weer hunter, titan, warlock.. oude subclasses zijn er ook gewoon weer met wat aanpassingen. en allemaal een nieuwe subclass, poledancer (hunter), soort captain america voor de titan en warlock een soort zwaard wat kan schieten ofzo!

 • Dit vind ik dus echt niet interessant klinken, volgens mij gaat deze game nog aardig tegenvallen terwijl ik wel kriebels kreeg toen ik Destiny 2 voor het eerst hoorde.. Bedankt voor de informatie Soon. ! :)

 • heb je de reveal gekeken?

 • Ik heb niet alles gezien, alleen een beetje gelul over de game en wat landschappen wat ik er wel fantastisch vond uitzien en die 23 minuten gameplay. Het ziet er leuk uit maar in mijn optiek veel te weinig om hier full price voor te gaan payen. Destiny +, Zoals Simon al zei, geen Destiny 2.

 • Meer classes staat niet gelijk aan diepgang! ik hoop gewoon dat het een beetje meer keus… maar ook de bestaande systemen worden uitgediept.  Voor mij is Hard Reset een game die daar een goed voorbeeld van is een game met een wapen maar toch super divers.

 • Die chick die praat in de gameplay, is dat niet de voice van Jessica van Suits ? (Die donkere vrouw)

 • Klopt helemaal! zat ook in deel 1 na een tijdje

 • Is desteny 2 oude content overdraagbaar. Of moet alles opnieuw

 • Vrijwel alles opnieuw dat was een tijd geleden al bekend gemaakt.

 • Alleen het uiterlijk van je character kan je mee nemen.

 • Top, ben wel echt klaar metdie oude spullen. Toe aan een vrisse start.

 • Ik ben ook wel toe aan een vrisse Desteny eigenlijk…

 • toffe reveal. eerste gedachte was wel, hmm, meer van hetzelfde.. nieuwe planeten, maar zien er op het eerste oog wel hetzelfde uit, andere naam, zelfde stijl. even kijken wat dat gaat worden. de verschillen zullen vooral kleine tweaks zijn als ik het zo zie… de oude subclasses zijn er nog gewoon met weinig aanpassingen en dan krijgen ze allemaal een nieuwe subclass bij launch en waarschijnlijk de rest als DLC.  even de beta checken deze zomert!  *edit*
  PC versie mogelijk niet op 8 september lees ik net!

 • Ik ben blij dat we een Banner enzo kunnen maken voor onze clan xD!

 • ja, de eerste schetsen al af?

 • Ik ga het zowieso wel weer halen, met het vaste groepje weer lekker Raiden.
  hoop wel dat er veeeel meer content in zit en liefst veel meer raids, deel 1 ook grijs gespeeld alleen op een gegeven moment hield de content voor mij een beetje op

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren