1. Reboot voor Resident Evil-films in de planning

Reboot voor Resident Evil-films in de planning

Constantin Film wil de Resident Evil-filmreeks rebooten, nu dat de laatste film in de huidige serie uit is.

De zes verschenen films, losjes gebaseerd op de games, zijn gemaakt door Paul WS Anderson, maar die heeft aangegeven dat het recente The Final Chapter de laatste Resident Evil-film was die hij zou maken. Volgens Variety is Constantin Film, de eigenaar van de rechten voor de filmreeks, van plan om de filmreeks nieuw leven in te blazen.

Er werden verder geen details gegeven. Het is dus ook niet bekend wanneer de reboot verwacht kan worden, welke acteurs en actrices er in spelen en of de film inspiratie uit een specifieke Resident Evil-game trekt.

Anderson zelf werkt op dit moment aan een film gebaseerd op de Monster Hunter-games. Hoewel de Resident Evil-films door critici werden neergesabeld, is het 1,2 miljard dollar opgehaald met de reeks. Daardoor is het de meest succesvolle Europese onafhankelijk ontwikkelde horrorreeks, alsmede de meest succesvolle films gebaseerd op games ooit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Laat het eerst maar 10 jaar rusten…het stoorde mij dat ze niet wat meer het verhaal van de games volgden.

 • Laatste film kwam al 5 jaar na het deels ervoor…

 • Dus?
  Deze serie is allang niet meer interessant en ook nooit echt geweest omdat het verhaal totaal niet overeen komt met wat de fans verwacht hadden. Het is beter om het een tijdje in de ijskast te zetten en later, veel later, weer opnieuw te proberen.

 • Laat ze het nu eens knap verfilmen op basis van het spel. Dus met Leon en Chris. Deze huidige films zijn onzin en hebben niks met het spel te maken.

 • "van plan om de filmreeks nieuw leven in te blazen"  Ja…. doe maar niet :)

 • Sorry maar een reboot moet echt 10 tot 30 jaar tussen zitten vindt ik.Kijk naar de Fantastic 4 zat ook maar 2 of 4 jaar tussen dat is geen reboot vindt ik.

 • Laat deze filmreeks maar even rusten.  Moet wel zeggen als je de filmreeks los koppelt van de game reeks, een aantal films nog wel een een beetje te pruimen zijn

 • Dear Lord.

 • Dacht je dat de films eindelijk waren doodgebloed worden ze weer uit de dood opgewekt.

 • Net als…… Zombies?

 • de eerste 3 of 4 delen vond ik echt wel leuk, geen hoogstaande films maar zeker wel vermakelijk. ook al heeft het vrij weinig met de games te maken… Daarna werden ze jammer genoeg per film slechter en slechter. Jammer dat ze nu al gaan rebooten, ligt misschien wel aan de manier waarop ze dat gaan doen… maar mijn gevoeld zegt dat ze gewoon aan het cashen zijn via de fans. laat de films minstens 10 jaar met rust en probeer het dan opnieuw. als dit nu al word aangekondigd dan hebben we over maximaal 3 jaar alweer een "nieuw" deel. Dat is echt veel te snel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren