1. Programmeur laat op Twitch zien hoe AI 'Charles' autorijdt in GTA 5

Programmeur laat op Twitch zien hoe AI 'Charles' autorijdt in GTA 5

Programmeur Harrison Kinsley heeft in een livestream op Twitch een AI genaamd Charles helemaal zelf GTA 5 laten spelen.

Charles is een zelf rijdende auto en wordt volledig aangestuurd door een stream van Python-code die Kinsley zelf heeft geschreven. In zijn blog vertelt Kinsley dat hij de AI specifiek in GTA 5 wilde testen, omdat de game 'eindeloos veel mogelijkheden biedt'.

Het computerprogramma achter Charles is gebaseerd op het menselijk brein, waardoor Charles getraind kan worden om dingen te leren. Afgezien van een paar momenten waarop Charles vastliep en Kinsley moest bijsturen deed de AI alles zelf.

Kinsley hoopt de AI te kunnen verbeteren door het autodidact te maken en een kortetermijngeheugen toe te voegen. Vooralsnog heeft hij de AI alleen in GTA 5 getest, maar hij sluit niet uit dat hij dit in meerdere games gaat testen.

Momenteel baseert Charles zijn keuzes op wat hij in first-person ziet. Bekijk de Twitch-stream van Charles hieronder.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

  • Hij klapt iedere 3 seconden ergens tegenaan, staat 20 seconden vast tegen een muur of rijdt van een klif af. Werkt top die AI!

  • Hij klapt iedere 3 seconden ergens tegenaan, staat 20 seconden vast tegen een muur of rijdt van een klif af. Werkt top die AI!

  • Hij rijdt iedere 5 seconden ergens tegenaan, rijdt van een berg of staat 20 seconden lang vast tegen een muur. Werkt goed die A.I.!

  • Het feit dat 1 persoon dat zelf aan de gang heeft gekregen is al indrukwekkend en jij gaat het project lopen bekritiseren.. vraag me af wat jij dan wel niet hebt gepresteerd in je leven.

  • Momenteel rijdt 'ie tegen het verkeer in en probeert hij voornamelijk mensen omver te rijden. Hoe diep tot de kern van het menselijk brein reikt deze AI?

  • Uh mensen hierboven, de AI werkt dus juist perfect, in ieder geval ik doe niet anders dan spookrijden en mensen kapot jagen in GTA V.

  • Sowieso net doen alsof een AI schrijven lekker makkelijk is en dit vanaf run 1 perfect gaat…. Deze AI is in zijn baby/kind fase en moet nog leren staat ook in het bericht maar gok niet dat de gemiddelde IG lezer hier ook maar een beetje verstand van heeft.

  • Waar heb je mij zien schrijven dat dit makkelijk te doen is? Wellicht waren m'n verwachtingen te hoog, sure.

  • Knap gedaan, hoor! Hij zal wel geen rijbewijs B halen, maar ik heb hem de weg zien volgen en objecten ontwijken. Vind ik knap.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren