1. Update: Xbox Game Pass nu beschikbaar voor alle Xbox One-bezitters

Update: Xbox Game Pass nu beschikbaar voor alle Xbox One-bezitters

Update: De Xbox Game Pass is nu ook beschikbaar voor niet-Xbox Live Gold-leden.

Origineel bericht: De abonnementsdienst Xbox Game Pass is nu uit voor Xbox One. Hiermee kunnen gamers voor een maandelijks bedrag een selectie games downloaden en spelen.

Xbox Game Pass is een Netflix-achtige dienst, maar dan voor games die voor de Xbox One of Xbox 360 zijn uitgekomen. Voor 9,99 euro per maand krijgen gebruikers van de dienst toegang tot een selectie aan games die zij op de Xbox One kunnen spelen.

De spellen worden niet via het internet gestreamd, maar moeten eerst worden gedownload. De titels die binnen het abonnement vallen zijn dertig dagen offline speelbaar, daarna moet weer verbinding gemaakt worden met het internet.

De selectie aan games wordt maandelijks aangepast en bevat zowel spellen die oorspronkelijk voor de Xbox One verschenen, als games voor de Xbox 360 die Microsoft geschikt heeft gemaakt voor de Xbox One.

Xbox Game Pass is per direct beschikbaar voor leden van Xbox Live Gold. Wie geen lid is, moet wachten tot 1 juni. Om het online component van spellen die via Game Pass worden aangeboden te spelen, blijft Xbox Live Gold vereist.

Het aanbod op lancering bevat ruim honderd titels, waaronder Gears of War 3, de drie BioShock-games, Halo 5: Guardians en Sunset Overdrive.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Eh, streamingservice? Er wordt niets "gestreamed".

 • Technisch heb je helemaal gelijk, excuses en aangepast!

 • Weet ie wat ik nou echt flauw vind van microsoft.
  Op de ps store heb je ideal, hele mooie aanbiedingen die soms onder de retail duiken, 2 voor 25 euro.  Bij microsoft krijg je xbox 360 versies van games die je ooit hebt aangeschaft maar je kan niet de one versies spelen. Daarnaast een shijtlading aan zeer slecht beoordeelde indiegames, of ouwe arcade games zoals sega classics.

 • Want op de Xbox store heb je nooit aanbiedingen onder retail? Het aanbod van Game Pass vind ik ook maar niks. Kun je beter een jaartje EA Access nemen voor 25 euro.

 • Beetje onduidelijk, "De gamepass is per direct beschikbaar voor leden van Xbox gold".
  Betekent dat je alleen voor Gold hoeft te betalen, of komt daar die 9,99 nog bovenop?

 • Dat geld komt er bovenop. Vooral interessant als je ff geen games om handen hebt. Wat dat betreft vergelijkbaar met 15 euro additionele kosten per maand voor de PlayStation streaming service (now).

 • Dat komt er inderdaad bovenop, maar Gold is niet verplicht. Je kan ook kiezen om alleen de Game Pass voor een tientje te nemen, uiteraard moet je het dan zonder multiplayer doen.  De doelgroep is volgens mij vooral de nieuwe xbox gamer. Als je net een xbox gekocht hebt, maar verder nog niet gek veel games bezit. Snel even een paar maandjes zo'n abonnementje erbij en je kan gelijk los met een paar grote titels als Halo 5 of alle Bioshocks.

 • Hopelijk werkt het beter dan PSnow. Ik vind €10 best veel geld naast de nodige vijf euro per maand voor xbox gold. Mocht best wat goedkoper.

 • Bij voorbaat al want je download de games! :win:

 • Ik heb echt nergens last van met ps now, geen haperingen, alles loopt gewoon soepel. Ik snap vaak niet dat mensen last hebben van dat soort dingen. En ik heb gewoon basic internet van Telfort. Nadeel van van downloaden is langer wachten en hdd ruimte lijkt me.

 • Misschien moest ik langer wachten, dat kan. De games die ik speelde waren verschrikkelijk: Gow en Ninja Gaiden sigma 2 waren erg buggy. Ze moesten de hele tijd blijven streamen.

 • 112 games waarvan ik er 5 leuk vind. En die heb al gespeeld.
  Aanbod mag wel een heel stuk groter worden en de prijs lager voordat ik er überhaupt over na ga denken.

 • Ik heb net even gekeken, maar je hebt er perse een credit card voor nodig (voor zover ik begrijp).
  Je kunt dus kennelijk geen prepaid cards gebruiken… :(

 • Microsoft stond toch ook altijd Paypal verified toe?

 • Laatst las ik ook ergens dat iDeal nu mogelijk was in de Store dacht ik…

 • IDeal kan wel idd.  Maar dit is een abonnement. Vandaar misschien de eis van een CC. Over het algemeen kan iedereen boven de 18 een CC krijgen, zie het probleem niet zo.


 • https://www.youtube.com/watch?v=t3fDM…  @ Ramirez: je hebt gelijk, PayPal kan ook. Maar toch had ik het makkelijker gevonden als je prepaid cards kon gebruiken.  @ Awesome: Bedoel je op Xbox live of de PS store? Voor zover ik weet kun je op de xbox (nog) niet met ideal betalen, of ze moeten dat pas hebben toegevoegd?

 • Ideal op xbl werkt niet.
  Ideal is alleen voor de windows store in te stellen.
  De suggestforum staan vol met smeekbedes maar het interreseert ms geen malle moer.  Best wel vaag, zo moeilijk is dat toch niet omdat even toe te voegen.

 • En waarom niet gewoon met prepaid punten? Ik heb het niet op credit cards.
  Ook lastig dat je voor de gratis X360 games with gold toch nog een credit card/paypall nodig hebt, wil je ze op de Xone downloaden.

 • Ik ben het ermee eens dat dit gewoon kut werkt op de Xbox. Precies daarom heb ik een creditcard aangeschaft en nu werkt het prima.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren