Destiny 2 krijgt toch een soort van dedicated servers

Nieuws | -

De servers van Destiny 2 zijn niet dedicated, hoorden we onlangs. Maar het ligt iets ingewikkelder dan dat, zegt Bungie nu.

Onlangs werd bekend dat Destiny 2 geen dedicated servers zou krijgen. Lead engineer voor Destiny 2, Matt Segur, wil dat even rechtzetten: "Veel mensen maken zich zorgen om onze aankondiging dat Destiny 2 geen dedicated servers heeft. De werkelijkheid is echter complexer, want Destiny heeft een uniek netwerkmodel," aldus Segur.

De term "dedicated server" is niet praktisch, vindt Segur: "We gebruiken die term niet, want in de gamegemeenschap slaat die op een puur client-server-model." Destiny 2 gebruikt net als Destiny 1 een hybride van een client-server-model en een peer-to-peer-technologie: "De server bepaalt hoe de game verloopt, en alle spelers blijven de baas over hun bewegingen en krachten," legt Segur uit. Hij belooft in elk geval dat spelers geen host migrations meer uit hoeven te zitten.

Innovatie
Hoewel Destiny 2 dezelfde servertechnologie zal gebruiken als het eerste deel, timmert ontwikkelaar Bungie wel aan de netwerkweg, vertelt Segur: "We investeren veel in nieuwe serverinfrastructuur voor Destiny 2: we gebruiken onder meer voor het eerst cloud servers voor gameplay." Ook laat Segur weten dat Bungie "uiterst geheime" manieren heeft om cheaten op de pc tegen te gaan.

Destiny 2 heeft dus geen pure dedicated servers. Segur: "Bij dit soort zaken moet je altijd keuzes maken en een kosten-baten-analyse toepassen, maar als team hebben we geen spijt van de unieke technologie die we voor Destiny 2 gebouwd hebben."


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.