1. Pokémon Go-cheaters kunnen geen zeldzame Pokémon meer vinden

Pokémon Go-cheaters kunnen geen zeldzame Pokémon meer vinden

Zeldzame Pokémon zijn sinds kort niet meer vindbaar voor Pokémon Go-spelers die gebruik maken van cheats.

De valsspelers zien alleen nog maar veelvoorkomende Pokémon zoals Pidgey, Rattata en Zubat. Op Reddit is een gecrowdsourcete lijst te vinden met Pokémon die niet zichtbaar zijn voor geraakte accounts. Hieronder vallen bijvoorbeeld Aerodactyl, Lapras, Porygon en alle ge-evolueerde Pokémon.

Het lijkt erop dat ontwikkelaar Niantic een offensief tegen cheaters heeft gelanceerd. De Pokémon Go-ontwikkelaar heeft het al langer gemunt op spelers die bots, tools en andere hulpmiddelen gebruiken om zeldzamere Pokémon op te sporen.

Valsspelen
Het is niet helemaal duidelijk welke spelers precies als valsspeler worden gemarkeerd, bovendien lijken niet alle cheaters geraakt te zijn door de vermeende nieuwe maatregel. Mogelijk maakt Niantic gebruik van "machine learning" om valsspelers op te sporen, schrijft Ars Technica.

Sommige Pokémon Go-spelers gebruiken externe programma's om sneller voortgang te boeken in de mobiele game. Zo zijn er manieren om te teleporteren naar locaties met gewilde Pokémon. In 2016 blokkeerde Niantic al telefoons met een jailbreak of root.

Dit artikel delen

Over de auteur

Gijs Scheltens Gijs is niet weg te slaan uit stealthgames en speelt het liefst een spel met een spannend verhaal, interessante personages en een sterke sfeer. Werkt achter de schermen aan de wekelijkse Gamer.nl Podcast.

Reacties

  • Wordt dit nog gespeeld???

  • Origineel…

  • Outdated troll reply is outdated. We snappen hem hoor, Pokémon go is uit ;P.. Maarja effe serieus, natuurlijk wordt het nog gespeeld. Er zijn de laatste tijd best wat updates en events geweest en er komt nog meer aan voor de zomer onder andere legendary Pokémon events en gym systeem wordt ook helemaal omgeschopt.

  • Als ik hier in het dorp meer te doen had met pokémon Go, dan had ik het waarschijnlijk ook gewoon nog gespeeld. Wat het voor mij niet meer interessant maakte was dat alle gyms hier vol zaten met hoge pokemon die bij niet te vinden waren, waardoor het voor mij niet te doen was om bij te blijven met (volgens mij) de cheaters hier. Zonde.

  • Ja.

  • Klopt niet orgineel, ik hoef er ook geen prijs voor te hebben haha

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren