1. Prey 2 bevatte grote plottwist

Prey 2 bevatte grote plottwist

Prey 2 had een gigantische plottwist moeten bevatten. Als de game niet geannuleerd was, uiteraard.

Telkens als de hoofdpersoon Killian Samuels doodgaat, wordt zijn bewustzijn overgeheveld naar een nieuwe kloon, legt Eurogamer uit. Spelers komen dit echter pas tegen het eind van de game te weten: ze zouden terechtkomen in een kamer met een berg kloons die het niet gehaald habben.

Deze plottwist opent ook de mogelijkheid voor een speciaal einde: Killian probeert te ontsnappen uit een ontploffend ruimteschip en springt door een raam de ruimte in. Om aan een zekere dood te ontsnappen teleporteert Killian zich naar willekeurige coördinaten, toevallig is dit op de Aarde. Hier bouwt hij een nieuw leven op, maar wanneer hij oud is geworden en overlijdt, respawnt Killian als nieuwe kloon.

Geannuleerd
Prey 2 was in ontwikkeling door Human Head Studios. In 2011 verschenen er een E3-trailer en gameplaybeelden. Echter doken er geruchten op dat er niet meer aan de game gewerkt werd en dat er onenigheid was over de kwaliteit van de game. Volgens Nathan Cheever bevond Prey 2 zich in een ontwikkelings-limbo. In oktober 2014 gaf Pete Hines aan dat de game officieel geannuleerd was.

Hoewel Prey 2 een sequel van de eerste Prey zou zijn, heeft Bethesda de serie inmiddels een reboot gegeven met een nieuwe Prey. Lees hier onze review.

Dit artikel delen

Over de auteur

Gijs Scheltens Gijs is niet weg te slaan uit stealthgames en speelt het liefst een spel met een spannend verhaal, interessante personages en een sterke sfeer. Werkt achter de schermen aan de wekelijkse Gamer.nl Podcast.

Reacties

  • Heel erg jammer dat deze het niet heeft gehaald.

  • Nou dat klonk wel heel tof. Want ik vind deze prey niks aan. Door die kut spoken XD de sfeer is goed. Maar als de vijanden saai zijn boeit het me al niet meer

  • Paar keer gameplay beelden gezien en inderdaad die gare enemies is wat mijn overhield om hem NIET te halen.

  • Ik hoop dat er dus alsnog een Prey 2 gaat komen want Prey is gewoon tof!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren