1. Nintendo geeft 3DS-systemen met mods online restricties

Nintendo geeft 3DS-systemen met mods online restricties

Gemodificeerde 3DS-systemen kunnen niet meer online, waardoor het ook niet meer mogelijk is om de online multiplayer van games te speln.

Modders van het systeem melden op sites als Reddit en GBAtemp.net dat ze een 'Error Code 002-0102' krijgen, waarbij wordt gemeld dat "toegang tot online services beperkt wordt door Nintendo". Het bedrijf lijkt hiermee een slag te slaan tegen modders. Door een 3DS te modificeren wordt het mogelijk om illegaal games te downloaden en te spelen.

Naast online multiplayer melden gebruikers dat ze ook geen toegang meer hebben tot services als YouTube en Netflix. Daarnaast is ook de vriendenlijst op het systeem niet meer beschikbaar. De eShop en internetbrowser zijn nog wel toegankelijk.

Nintendo heeft geen statement naar buiten gebracht over de situatie en modders vragen zich dan ook af wat de precieze reden van de online ban is, al spreekt het voor zich dat het te maken heeft met het modificeren van de 3DS, het gebruik van firmware en homebrew software.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • En terecht!

  • Alleen homebrew hacks blijkbaar niet. Omdat die hacks niet het systeem aanpassen.

  • Geen probleem, ik speel toch nooit online, dus mij hebben ze er niet zo mee

  • Hmm nergens last van. Misschien omdat ik alleen me 3DS regiovrij wil voor me import.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren